07 de febrer 2008

Consell Plenari: Perd el PSC-PSOE guanya la democràcia















Perd el PSC-PSOE guanya la democràcia:

Difícilment Guillem Espriu i el PSC-PSOE de Gràcia ho hauran passat alguna vegada tan malament com al Consell Plenari d'avui. Guillem Espriu (PSC-PSOE) ha estat la viva imatge del porter sense defensa que veia com li xutaven de tot arreu i a dures penes podia ni veure les pilotes que anaven entrant a la seva porteria. Quatre davanters (CiU, ERC, PP i Ricard Martinez) contra un porter, el partit ha acabat en golejada.

I s'ho ha buscat. Primer perque no té defensa, cosa que s'haurà de fer mirar, i després per la prepotència. Guillem Espriu ha actuat, des de que teòricament va aprovar el Pla d'Actuació del Districte (PAD) de manera inicial, com si tingués majoria absoluta, i s'ha equivocat, bàsicament perque no estava ni aprovat. Entre tots l'hem tornat a la situació d'abans del 4 de desembre, d'abans de l'anterior Plenari, abans d'aprovar inicialment el PAD.

L'última mostra de politiqueria barata avui, a la junta de portaveus prèvia al Plenari. Allà PSC-PSOE i ICV han intentat evitar, amb males arts, que CiU presentés la moció demanant Plenari extraordinari per aprovar realment el PAD. Males arts en forma de recurs tècnic cutre per evitar que ho presentéssim, recurs tècnic cutre que s'ha endut per davant una Proposició també de CiU per fer que el nou comerç de Gràcia (franquicies) entrés a la xarxa associativa comercial gracienca. L'han tombat sense deixar-nos-la ni presentar, sense importar-los els continguts, i només per evitar que presentéssim la moció del PAD, que al final hem presentat igual. O sigui que els ha sortit fatal. Després al Plenari no sabien ni justificar-ho.

El resultat del Plenari és un triomf de la democràcia perque s'ha dit no a aquestes males arts, s'ha fet veure al PSC-PSOE que no només no té majoria sinó que està en franca minoria, i se'ls ha fet veure que així no poden anar més. El resultat pot ser, o bé una pressió brutal sobre ERC perque no tornin a deixar sòl al PSC-PSOE d'aquesta manera, o bé un canvi d'actitud del PSC-PSOE que seria molt positiu.


EL PAD:

Pla d'Actuació del Districte 2008 - 2011. Es va aprovar inicialment pendent de ratificació després de tornar-lo a obrir a entitats, societat i partits. Ni s'ha reobert, ni es pensava ratificar. Per això, amb els vots de CiU, ERC i PP, s'ha forçat la convocatòria d'un Plenari extraordinari, per tal de que es faci la reobertura real, i es ratifiqui com cal.


ERC:

Avui Sí. ERC avui s'ha destapat, s'ha tret de sobre el dubte de saber si està al Govern o a l'oposició. Avui era oposició, i la claredat del plantejament els ha alliberat. Avui no tenien penyores, deutes, mans lligades ni res, estaven alliberats com a oposició real, a més Ricard Martinez i el Grup d'ERC actuaven a l'uníson. El resultat ha estat el millor Ricard Martinez i el millor Àlex Lopez que he vist mai. Un Ricard en la seva línia entre dura i irònica, i a diferència d'altres vegades, amb la pràctica totalitat dels comentaris comprensibles i encertats. L'Àlex Lopez, alliberat en el paper d'oposició, s'ha destapat com un gran portaveu, amb arguments i bona defensa en tots els camps, tècnics i polítics. Fins i tot no ha caigut en la temptació barata de rebatre la Proposició del PP simplement perque era del PP, sinó que ho ha argumentat de manera prou convincent.

La pregunta del milió de dolars és saber quan durarà això. Sortint del Plenari hi havia qui deia que ERC actuava així per adoptar una posició de força en la seva negociació per entrar al Govern de la ciutat. Si fós per això, tot el que avui ha brillat es convertiria de cop en vergonya. Confiem que no, que sigui que realment han entès el seu paper d'oposició.


David Companyon (ICV-EUIA):

És l'únic defensa que avui ha tingut Espriu, i això que no és del seu partit. Destaca molt per sobre del seu Portaveu, a qui es nota que encara està aterrant a Gràcia, i això que no ho tenia fàcil perque el tancament, després arreglat, del Bosch i Gimpera, apuntava contra ell.


Les conseqüències:

Plenari amb resultats molt positius: El PSC-PSOE haurà de repensar molt bé el seu paper; l'oposició té poder d'influència real; ERC amb qui hem tendit ponts com s'ha vist i alguns que no s'han vist, ressucita; aprovarem el PAD com Déu mana, i hem aprovat la construcció d'habitatges dotacionals i el reaprofitament general de l'espai de la Cibeles.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Jo nos visc a Gracia, però treballo a Gracia i penso que ERC, últimament esta actuant amb seny i sembla ser que ja ha trencat varies vegades la disciplina marcada per el PSC/PSOE en el sentit del vot fitxa per qualsevol assumpte.

M’agrada sentir que ERC que rebatre totes les proposicions del PP perquè siguin del PP, sense abans hagin estat estudiades i considerades.

Espero que això no sigui part d’una campanya per netejar la imatge de ERC ara que s’acosten las eleccions, jo a aquet blog he fet saber, que a ERC existeixen persones molt competents i altres que m’han defraudat enormement.

Últimament no entenc una sèrie de coses i m'agadaria que algu m'ho poges explicar.

el actual President Zapatero al que últimament se li veu molt demacrat, ja se sap que el tràfec d’una vida política tan intensa com la que porta passa una factura important a l’organisme, ha demanat a CIU (¿que es lo que quieren?) tampoc entenc com la Rosa Diez i el Ex President Pasqual Maragall, fan campanya contra el PSOE, això seria un bon tema per aquet Blog.

La postura de IU no esta clara i es bastant sospitosa i penso que tindran una davallada monumental.

la Ilma. Sra. Imma Mayol i Beltran (ICV-EU i A) podria ser un tema d’un proper blog. Per cert quan fareu un míting de campanya a BCN, pues m’agradaria anar-hi i escoltar las vostres propostes.

20:01  
Blogger Carles Agustí said...

Això d'ERC és un misteri, ja veurem. Tan de bó no sigui flor d'un dia perque podríem arreglar moltes coses, a Gràcia, a Barcelona i a Catalunya.

Potser IU fa certament una campanya erràtica, però no crec que això sigui aplicable a ICV, que crec que l'encerta focalitzant dues problemàtiques concretes, Rodalies i mileuristes, que a més li pot reportar molt vot.

En una campanya on crec que tothom va encara bastant despistat, penso que ICV són dels qui més l'encerten.

Mitings i de tot a Barcelona i a tot arreu hi haurà. Ja ho aniràs veient. Avui mateix hi ha un acte a les 19:30h a la Sala Maremagnum de Barcelona, amb Trias i Duran. És dirigit als interventors, però s'hi pot anar.

09:55  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home