11 de gener 2008

Per què votaré Duran Lleida

Aquest escrit pretén anar més enllà del fet evident que som del mateix partit, o Federació, ell és el Secretari General de la meva Federació, compartim projecte polític, i òbviament votaré Convergència i Unió a les properes eleccions espanyoles.

No tenim el mateix horitzó polític, jo crec que l'única sortida a la relació Catalunya - Espanya és que cadascú tiri per la seva banda, ell diu que no creu amb aquesta solució, i que hem d'insistir a mirar d'entendre'ns.

Crec que ha fet declaracions desencertades més d'una vegada, quan en la defensa d'una moderació genèrica política, que és una de les seves qualitats positives i reconegudes, ha volgut contraposar això amb l'independentisme català, no adonant-se que amb declaracions així, crispa un ample percentatge dels seus propis votants, i dubtosament n'agafarà masses de nous.

Crec també que alguns dels seus plantejaments necessiten una posada al dia, doncs la regeneració d'Espanya i la reformulació d'aquesta des de dins, s'han demostrat com eines útils per al desenvolupament d'Espanya (que ja està bé i ja ho hem fet), però no per al reconeixement nacional català.

Crec que en les famoses declaracions de l'Oriol Pujol, quan va dir que calia polir el candidat, es deuria referir a tots aquests aspectes, i ho va fer d'una manera ben acurada i certera, no entenc doncs el linxament que va patir.

Dit tot això, exercici de sinceritat necessària perque el posicionament sigui creible. Duran Lleida és un nacionalista català que creu en la Catalunya nació, i que com a tal, és molt el poder i reconeixement polític que li manca a Catalunya. Poder i reconeixement que venen emmarcats en l'Estatut aprovat pel poble de Catalunya en Referèndum, i en l'aprovat el 30 de setembre al Parlament de Catalunya, l'Estatut real, al qual Duran va donar suport i el va assumir com a horitzó polític per Catalunya.

Aquestes eleccions no estem decidint encara la independència de Catalunya, sinó que ha de ser la legislatura precisament de l'aplicació de l'Estatut amb fermesa i serietat, cosa que ha de servir per superar aquest període d'ignominia que pateix Catalunya, amb uns serveis que no funcionen i una sensació de maltracte i espol·li per part de l'Estat com feia molts anys que no es veia.

Aquests plantejaments, Duran els porta a terme a través d'una brillant i convictiva oratòria, envoltat d'uns qualificatius que s'ha guanyat a pols, els de la serietat, els de la moderació en les formes, els de l'eficàcia, els de l'elegància política... adjectius que l'han portat a ser el polític millor valorat de Catalunya. Tot ben guarnit amb una més que notable influència en tots els estaments polítics, econòmics i socials de Catalunya i de l'Estat, eina clau per a l'èxit de les nostres reivindicacions nacionals.

Per tot plegat, Duran, malgrat els matitzos exposats al principi, em mereix confiança.

A més, aquesta legislatura s'ha demostrat, més que mai, que l'única diferència entre PP i PSOE és una pell de xai en forma de "talante", un és un llop tal qual, i l'altre és un llop amb una pell de xai. No podem permetre que a Zapatero li surti gratuït tot el mal que ha fet a Catalunya. És l'hora de votar partits i polítics catalans, que l'única prioritat seva sigui defensar Catalunya a Madrid amb les mans completament lliures, cosa que hores d'ara, dels candidats que s'hi presenten només compleixen Duran Lleida i Convergència i Unió.

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

Seria molt extens en senyalar amb justícia, en aquet moment, las qualitats, virtuts i els èxits aconseguits per Duran i Lleida, encara que, estic convençut, que desprès de las eleccions del mes de Març, continuarà mantenint-se como un dels politics mes importants de CIU i de Catalunya..

Segons el meu punt de vista, crec que això es deu enfocar de la següent manera.

1.- Jo crec que la relació amb Espanya, s’han de agrupar els 2 criteris exposats a l'article, per una banda, hem de arribar a una entesa amb Espanya i també, que cada un, tiri per la seva banda.

2. –S’ha d’evitar que aquestes eleccions siguin per aconseguir una cartera Ministerial com han fet els socis del PSC a les eleccions autonòmiques Catalanes. Hem de dedicar ja d’una vegada tot el esforç i dedicació a Catalunya que últimament esta deixada de la ma de Deu.

3.- Proporcionar un sistema de gestió seria i d’altura, millorar las condicions dels ciutadans en General, dotar de infraestructures amb material modern i sofisticat i contar amb un equip de persones capacitada i suficientment motivat, que siguin els interlocutors dels Catalans a Madrid, per tirar endavant L’estatut . Per tant hem d’esperar al resultat de las eleccions i segons qui guanyi, començar ja a Treballar.


Per cert a un Blog Socialista, he deixat la meva opinió i ha aparegut el següent missatge


Se ha habilitado la moderación de comentarios. El autor del blog debe aprobar todos los comentarios.

Això es el talante democràtic que planteja Zapatero?

17:55  
Blogger Carles Agustí said...

Si, cal tirar cadascú per la seva banda, amb el màxim nivell d'entesa i bon rotllo possible.

Això dels blogs socialistes ja ho vaig denunciar en un escrit aquí al mateix Estel Blanc fa temps. És una vergonya, la gran majoria són blogs morts, i molts dels que funcionen, efectivament no deixen posar-hi comentaris, i estan gestionats per pesonatges que després s'omplen la boca de participació, democràcia...

Demostra el nivell de sectarisme del PSC-PSOE del que tantes vegades hem parlat.

Tenen molts blogs a la blogosfera socialista, simplement per dir que tenen molts blogs, i després la majoria estan morts.

Altres persones denuncien aquest fet des dels seus blogs darrerament, com per exemple l'Alejandro Fernandez del PP de Tarragona, ara a la mateixa portada de www.poliblocs.cat

23:15  
Blogger Xavier Mir said...

Benvolgut,
al meu bloc de Vilaweb (http://blocs.mesvilaweb.cat/xmir) m'he referit al teu apunt. Espero que no et sàpiga greu.
Cordialment,
Xavier Mir

00:59  
Anonymous Anònim said...

Ciutadans normals de a peu mileuristas com jo, no entenen com desprès de fer fora a persones molt competents de ERC al govern de Maragall, desprès tornen a pactar amb el PSC.
Els ciutadans hem perdut la Confiança i el índex d’abstenció serà molt elevat el ciutadà ja esta cansat de politiqueos i no veu sortida pel lloc.

L’administració Publica actual es caòtica

Algú ho podria explicar

Espero que no et sàpiga greu.

09:35  
Blogger Carles Agustí said...

Joan, el tripartit és una aliança més sòlida del que sembla, és una aposta ferma de tots tres per simples interessos estratègics propis.

És un desastre pel país, efectivament, però això els és igual.

Sobre politiqueria barata t'en dono tota la raó, i prou que n'he reflexionat als darrers escrits d'aquest mateix blog.

Els partits polítics però, semblem autistes davant de moltes d'aquestes demandes socials, i efectivament, una reacció social és i serà una forta abstenció i, veurem fins a quin punt, també el vot en blanc.

00:41  
Blogger Carles Agustí said...

Benvolgut Xavier,

No entraré a respondre argument per argument tot allò que dius. Crec que en el meu post queda ben explicada la qüestió: Jo soc sobiranista, Duran no ho és (com a mínim en el sentit que ho som nosaltres), no compartim per tant l'objectiu final, però sí projecte polític entès com dotar Catalunya de més poder i reconeixement polític, i una estratègia concreta per fer-ho que és la de Convergència i Unió, que podríem dir que és l'estratègia de fer tot allò possible des de la política real, o sigui des del Govern i/o parlaments i amb la gestió política diària, mirant de sumar el màxim percentatge possible de la societat catalana al projecte.

Sí que respondre el darrer paràgraf del teu post, doncs crec que tens una visió esbiaixada de CiU. Tal com ho planteges sembla que jo sigui una mena de bestiola extranya a CiU, representant d'unes idees minoritàries que no tenen reflex majoritari a CiU.

Vas errat. A dures penes conec cap militant de CDC que no sigui independentista (bé, s'em acut un de Gràcia que sempre fa bandera de no ser-ne), i a Unió hi ha més sobiranistes dels que crec et penses.

Per tant, no només no s'em genera cap conflicte a CiU, sinó que la identificació de projecte i objectiu és plenament compartida. El projecte compartit per tots, i l'objectiu final per la immensa majoria, i els qui no el comparteixen, com bé diu l'Albert Bardolet, baixaran del tren quan creguin que aquest ja no ha d'anar a la següent estació, i els altres seguirem a dalt del vagó, sense més problema.

01:16  
Anonymous Anònim said...

Chapeau i Moltes Felicitats per la resposta a Xavier Mir, desitjo que les seves dubtes hagin quedat resoltes. Les nostres dubtes si que han quedat aclaradas.

Esperem que les persones que tenen idees comuns, col•laborin i continuïn treballen conjuntament per les idees que defensen i de bon rotllo i que els ideals es fonguin en un únic ideal per el be de tots.

Una abraçada, Carles, i Endavant!

14:36  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home