04 de gener 2008

Massoquisme


Ha arribat un punt, en que la convivència entre Catalunya i Espanya és un pur exercici de massoquisme mutu.

Pensem en quin percentatge dels esforços mentals, polítics, estratègics... dedica Espanya al seu "problema territorial", o sigui el problema de les seves relacions territorials a Catalunya i al País Basc, i en menor mesura Galícia. Com a mínim el 50%.

Pensem en quin percentatge dels esforços mentals, polítics, estratègics... dedica Catalunya al seu problema relacional amb Espanya. Aqui arribariem tranquilament al 75%.

Pensem ara en quan guanyarien Espanya i Catalunya si poguessin dedicar aquest 50% i 75% a polítiques internes reals, al seu desenvolupament propi, a polítiques socials, econòmiques, de recerca, exteriors, estratègiques, i deixar de perdre el temps amb una desgastadora relació que s'ha demostrat inutil, i arribat aquest punt, negativa per ambdues bandes, doncs Espanya ja s'ha desenvolupat i ja no necessita a Catalunya i Euskadi com a punta de llança del seu desenvolupament i com a cos a qui fer de sangonera.

Ha arribat l'hora doncs, que d'una manera madura i pacífica, Catalunya i Espanya deixin de tenir aquesta relació massoquista, i de mutu acords tiri cadascuna per la seva banda.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Sincerament tant jo com moltes persones del meu entorn, coincidim en que actualment, al País Basc, es dediquen mes esforços i de tota mena, en un percentatge en un grau molt mes superior que a Catalunya i al resta del estat. ¿quina es la raó?

Un exemple:

Per contractar un Pla de Pensions a qualsevol entitat Bancària, un ciutadà o ciutadana del País Basc, tes mes avantatges que un ciutadà /ciutadana de Catalunya i per mes inri, que qualsevol ciutada/ciutadana de la resta del estat Espanyol, si això no es masoquisme en grau superlatiu, ja no se que ho serà. El ciutadà i els politics han de reaccionar ja.

En resum al País basc els ciutadans disposen de mes avantatges per tot, i fan molt be.

I ja no parlem de les infraestructures i també em consta que un empresari paga menys impostos i te mes facilitats..

Encara així, estic totalment d’acord que d’una manera pacifica i Democràtica, aquesta situació s’ha de acabar

17:50  
Blogger Carles Agustí said...

Joan, Euskadi té concert econòmic, això és l'arrel de l'explicació de tot això que dius.

Becari, suposo que no vols dir-nos que el dret a l'autodeterminació és un principi del nazisme no?. Tots sabem que és exactament el contrari.

Aclarir que els Països Catalans sempre s'han reclamat respectant absolutament la voluntat de cadascun dels pobles que el composen per formar-hi o no part.

21:42  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home