24 de desembre 2007

Fí de cicle

Per si algú encara no se'n havia adonat, el Barça ha esgotat un cicle, de fet ja fa mesos que l'ha esgotat, però hem volgut allargar-lo, estirar-lo per veure si encara estava viu, però no.

Els defectes segueixen sent exactament els mateixos: mala preparació física, massa lesions, mals entrenaments, manca de disciplina, manca de preparació tàctica, actitud millorable i poca flexibilitat de l'equip per canviar de sistema o adaptar-se a circumstàncies adverses.

Massa mesos, ja més d'un any, amb exactament els mateixos defectes i sense que res canvïi, mostra evident del fí de cicle.

Diuen que la impotència és el que definitivament evidencia quelcom que no va bé. Dues mostres, la incapacitat de Rijkaard per reaccionar davant d'un equip mort (fins gairebé el minut 85 no va treure el revulsiu Bojan), i el reconeixement del propi Rijkaard fa uns dies, d'absoluta incapacitat d'assumir la nova situació quan defensava que tot segueixi igual, sense ma dura, sense disciplina, amb autogestió...

La solució per mi és clara, i no patim que no ho tenim tan malament. Fí de cicle vol dir que ha acabat el cicle per les dues cares més emblemàtiques que l'han protagonitzat, Rijkaard i Ronaldinho, ja ho han donat tot al Barça, la impotència és més que evident. Aprofitem els moviments del mercat d'hivern. Jugadors com Eto'o, Deco o Marquez tenen d'aquí a l'estiu per mirar si encaixen o no al nou cicle.

I no ho tenim tan malament perque cal reconèixer que mentre allargàvem inutilment un cicle esgotat, n'anàvem construint un altre, i aquí el tenim, els Messi, Bojan, Giovanni, Iniesta, Xavi, també Puyol etc... són el nou cicle sobre els quals no ha de costar gaire cimentar el nou equip.

I qui ha de venir?, defenso les premises de sempre, remeis casolans no funcionen, i entrenadors defensius causen repulsió a Can Barça. Dit això potser haurem de desitjar que el València perdi alguns partits més, ja m'enteneu.

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

encara aixi, hem d'agrair la feina del Frank i el Ronaldinho que van tornar l'ilusio a can Barça.

Mes que mirar a Valencia, caldria Mirar a Madrid alli tenen 2 grans entrenadors que han jugat al Barça.

Tambe caldria mirar a Anglaterra a la ciutat de Liverpool.

Salutacions

12:57  
Blogger Carles Agustí said...

Totalment d'acord amb els agraiments i fins i tot admiració per la tasca feta.

Schuster i Laudrup entren en la lògica d'entrenador del Barça però també cal tenir en compte que no són gaire valorats aquí humanament per comportaments del passat. Són uns mercenaris vaja.

Discrepo amb el tema Benitez, jo crec que no encaixa amb la mentalitat balugrana.

13:17  
Anonymous Anònim said...

fa anys que penso que qui ens aniria bé és el que ara està al saragossa, en victor fernandez.

un tiu que sempre m'ha caigut bé. Senzillot, amb les idees clares i que no es casa amb ningú. A més, cobraria poquet ;)

21:19  
Blogger Carles Agustí said...

El Víctor Fernandez té com dues cares. Per una banda és un entrenador valent, trencador, de joc ofensiu, els seus equips acostumen a jugar bé, encaixaria bé al Barça.

Per altra banda però, des de que va guanyar aquella Recopa amb el Saragossa, i ja fa anys i panys, tot el que ha tocat ho ha espatllat, no li ha sortit res bé, no se quants equips ha enviat a segona.

Fruit d'això darrer se li ha posat un caràcter francament difícil, sempre està de mala llet i s'enfronta a tothom. Recorda a aquell ínclit Txetxu Rojo, que de tanta mala llet que tenia al final tenia tothom en contra i ara està entrenant per camps de déu de segona B.

09:49  
Anonymous Anònim said...

El Valverde podria ser el entrenador ideal, cau be a tothom, coneix la filosofia del club, potser el Mourinho?.

Personalment jo agafaria o a Laudrup, Valverde o Rafa Benitez, el 2 primer tenen un forma de pensar i caracter similar al Frank.

Encara penso que tenim mes equip que el Madrid i es poden aconseguir algun titol.

salutacions i bon any 2008

14:45  
Blogger Carles Agustí said...

Valverde, per mi, sí seria un bon entrenador del Barça.

22:41  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home