27 de desembre 2007

Reflexions sobre la crisi de la política: El sofà


Va ser un dirigent socialista el qui va dir que en determinats llocs de Catalunya, si presentàven un sofà de candidat, guanyaven les eleccions igualment.

Certament, una part important de l'electorat socialista a Catalunya, és un electorat amb uns valors concrets que els fan propers al partit socialista, però molt despolititzat, no seguidor de l'actualitat política, que pot votar i apagar el seu llum d'interès per la política fins que passen 4 anys i ha de tornar a votar, i vota els mateixos, independentment de la gestió que hagin fet, de què han fet o no fet. Si l'Ajuntament o Govern de torn hagués tancat 4 anys, no s'en assabenten i tornen a votar el mateix al cap d'aquests 4 anys, sense passar comptes per a res.

A això li hem de sumar algunes pràctiques vorejant la legalitat jurídica, i superant segur la legalitat ètica, que porten a terme determinats liders socialistes, sobretot metropolitans, tal i com no es cansen de denunciar els seus rivals polítics locals. Pràctiques com la compra (a canvi de feina per exemple) i control dels liders veinals, control absolut i pressió sobre qui vota i qui no el dia de les eleccions, compra d'Alcaldes als pobles petits, dificultar l'acció i accés a la informació a l'oposició etc...

Tots aquests aspectes, que són l'explicació del sofà, afecten, sens dubte, la qualitat democràtica de Catalunya i alimenten la crisi política que patim.

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Comparem un agent comercial d’una empresa fictícia, l’empresa Catalunya Sistemes, que ofereix sempre, i amb realisme al seus clients, el servei que millor s’ajusta a les seves necessitats, assessorant-los i oferint-los uns sistemes de finançament molt bons, es a dir, servei al client.

Una vegada feta la venta, intervé desprès el Servei postvenda, servei importantissim per mantindrà la fidelitat del client, sinó ofereixes un servei de qualitat, probablement, quasi amb tota seguretat perdis un client i aquet comenci a la recerca de un nou proveïdor, aquet client possiblement no el tornin a recuperar mai mes.

L’actitud dels Partits Politics i del polítics, es totalment diferent, durant la campanya electoral, tots son promeses i bons propòsits, es mes, el partit que governa abans d’unes eleccions, diu que faran moltes accions si son reelegits, coses que sorprenentment no han fet durant els 4 anys que han estat al front del Govern , i es clar que tampoc ho faran desprès. Els ciutadans de Catalunya i d’altres comunitats del estat Espanyol, ja hem dedicat un temps important a conèixer el producte que ofereixen el PSOE i el Tripartit i el seu servei postvenda.

També hem assistit amb estupor, com el partit mes vot a Catalunya, no pot Governar a causa del pacte a que van arribar 3 partits. No voldria ser alarmista, però la creixent desintegració de Catalunya es motiu de preocupació, per això, la necessitat de disposar d’un nou Estatut, posat al dia i adaptat a les necessitats reals dels ciutadans catalans, un Estatut disminuït s’ha de considerar inacceptable.

El nostre passat recent, ens ha deixat una figura del President de la Generalitat totalment respectada i venerada per molts. Però els temps han canviat, i des de desembre del 2003 ja hem tingut 2 i la situació s’ha deteriorat greument. Encara i tot, crec que ni han una sèrie de personals, que el seus projectes no són pures fantasies sinó que estan basats en una anàlisi avançada de les necessitats de la nació,

Es per això, i davant d’alguna fórmula que no et doni plena satisfacció pot prendre les següents actituds:

1. abandonar el sofà socialista
2. canviar de proveïdor

20:10  
Blogger Carles Agustí said...

Sí, el problema és que, com he comentat, bona part d'aquest electorat socialista tot això li és igual i no s'en adona o costa molt que s'en adoni, són de vot fixe i independent de la situació i evolució política.

22:48  
Blogger garmir said...

Hola:
El PSC viu en la impunitat total a les seves accions, només tenen que despertar la por "que viene el lobo" en forma de PP o cosa que em preocupa més, la gent del meu entorn cada dia més equipara més CIU a PP, cuants cops en les darreres setmanes he sentit alló de CIU és el PP català, és una consigna que hauran donat desde Nicaragua? o pur atzar? Tracten de salvar aixi la Chacón davant Duran i les seves bones expectatives electorals?.
Feliç any nou, Carles.

10:02  
Blogger Carles Agustí said...

El que està clar és que la frase i estratègia de torn del Zaragoza i PSC és equiparar en tot a CiU i PP, i els seus adlaters la van repetint sense pietat.

Efectivament i desgraciada, les eleccions espanyoles a Catalunya es decideixen en un 70-80% per la simple por al PP, la qual rendibilitza en gran part el PSC-PSOE.

A diferència de tu però, al meu entorn d'amics, el PSC ja no cola, i l'opinió bastant generalitzada és que PSOE i PP són iguals.

22:38  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home