01 de febrer 2007

Primer toc d'atenció a Rijkaard

El Barça està en crisi, crisi temporal, potser no greu, però crisi, ara ja és una evidència.

En tota la temporada l'equip no ha trobat el ritme. És normal que costi trobar-lo, també és normal que hi hagi alts i baixos, però no és tan normal que en 4 mesos, i anem cap al cinquè, l'equip no hagi trobat mai el ritme, tendint a més cap a una situació cada vegada més preocupant.

És evident que falten Eto'o i Messi, a qui al principi de les seves lesions no trobàvem a faltar gaire, però ara mateix esdevenen quasi imprescindibles per superar els moments difícils. Poc diu d'un equip en que se suposa que els 11 o els 22 són bons jugadors. Si tan depenem de dos, que, a més, quan vinguin, no jugaran com abans de cop, sinó que hauran de trobar el ritme, és que la cosa no va bé.

A banda de l'exposat hi ha tota aquesta filera de raons que se'm acudeixen com a explicatives:

1- Apatia, manca de tensió. El Barça ja no pressiona com abans, no té aquell ritme trepidant i demolidor, o només els mostra 10 minutets (així va ser contra el Celta i contra el Saragossa). Els jugadors (potser excepte Deco i Puyol) no entren al tall amb la mateixa força.

2- Gran error deixar marxar Larsson, i gran error no recuperar-lo al mercat d'hivern. Era evident que si es lesionava Eto'o patiriem sense el Larsson, dit i fet, sort que el Saviola aguanta el tipus.

3- Són ja dues finals perdudes, Mònaco i Japó, dues finals que, encara que es vulgui vendre el contrari, són importants, molt importants, i s'han perdut de la mateixa manera, contra un rival que s'ho havia preparat a consciència sabedor del que es jugava, i un Barça amb la única preparació de creure's guanyador d'entrada. I ahir amb el Saragossa quelcom hi ha d'això, no de creure's guanyador, ja que per mi el Saragossa era el favorit de l'eliminatòria des de que es va fer el sorteig, sinó d'apatia, de jugar un partit poc preparat, com si fos un partit qualsevol, contra un rival que sí s'havia mentalitzat pel que es jugava.

4- Problemes físics. No se què passa amb la preparació física però els jugadors van justets de forma. S'ha parlat de sortides nocturnes, lesions...

5- Mentalment no estan bé tampoc. L'any passat era un equip imbatible que sortia amb la mateixa mentalitat jugués contra el Madrid o contra el Numància de Soria, i guanyava, aquest any la mentalitat ja no és aquesta, ja no hi ha aquella tensió.

6- La gira d'EE.UU. segur que no va deixar preparar bé la temporada. Planifiquem bé les pretemporades i no només econòmicament.

7- Hi ha grans figures en estat de forma preocupant, Ronaldinho i Marquez en són els màxims exponents.

8- Els nous fitxatges no donen el rendiment esperat. Gudjonhsen no és davanter centre nat, i està lent i fallador. Thuram compleix justet i Zambrotta va renèixer ahir contra el Saragossa, però fins llavors no se l'havia vist gaire.


Tot aquest cúmul de circumstàncies fa patir, i tot i que no tenen un únic responsable, Rijkaard n'és el màxim. Com a simple soci i aficionat li dono el primer toc d'atenció, li queden molts per mi, se'ls ha guanyat, però el primer jo ja li ensenyo.

1 Comments:

Blogger Carles Agustí said...

Acabo d'arribar del Camp Nou després de que el Barça hagi perdut amb el Liverpool 1-2. El cos em demana fer un post del tema, però es que aquest que vaig fer el dia de la derrota davant del Saragossa serveix del tal qual per explicar el d'avui, per tant em desfogo fent aquest comentari que algú ja veurà.

Només hi afegiria que Rijkaard per mi perd un nou crèdit. En tota la temporada l'equip no ha estat a l'alçada, i ja són massa mesos. I potser ara ja és massa tard.

El bany tàctic que Rafael Benitez li ha fet avui a Rijkaard ha estat com perque aquest passi tres o quatre nits en blanc, pensant què passa. El greu però és que no és el primer bany tàctic de la temporada, va haver bany tàctic del Sevilla al Barça a Mónaco, bany tàctic del l'Inter de Porto Alegre a la final de Tòkio, bany tàctic del Madrid al Bernabeu, bany tàctic del València l'altre dia....

I es que dóna la sensació que aquests no entrenen, que practiquen allò de "sortiu a disfrutar", que entrenen amb 4 rondos i 4 xuts, i això s'està notant en carn viva als partits.

01:16  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home