16 de desembre 2006

Comença el trist espectacle

Per als que diuen que Convergència i Unió no fa oposició. Aqui teniu una llista de les coses que en el poquíssim temps que porta el tripartit 2 al Govern ja han fet malament.

Podem resumir l'inici del Govern en 5 grans línies: 1- De la Catalunya nació a la Catalunya regió, estan gestionant com si fos una Diputació, no una nació, simple gestió sense ànima de país; 2- Baralles: Ja han estat moltes i varides com es pot apreciar al llistat d'aquí sota. 3- Espanyolització: Montilla va fent mentre Carod toca l'arpa des del balcó del seu despatx. 4- La mordassa. S'han conjurat tant a no barallar-se públicament i a no fer errors que actuen completament compungits, passant de puntetes, sense arriscar el més mínim, cap projecte interessant, no sabem on anem, només gestió pura i dura, com la d'un Consell comarcal o una Diputació. 5- Mediocritat: Fruit de la mordassa, les poques ganes de gestionar de bona part dels protagonistes d'aquest Govern i de l'escassa preparació de molts alts càrrecs, el perfil baix i la mediocritat s'imposen.

No creiem que aquesta legislatura hi hagi errors del tipus corona d'espines, viatges a Perpinyà o 3%, potser per això sí que servirà la mordassa, ara bé, baralles, inconcrecions, projectes aturats etc... ja estan a l'ordre del dia, ja són notícia diària quan no porten ni un mes. En suma, el resultat serà el mateix que el del tripatit 1, tot aturat i sense projecte, pitjor encara, perque és un tripartit clarament més espanyolista que l'anterior. Tot cofat amb un President amagat perque no es vegi que no dóna la talla i que no coneix ni té projecte de país més enllà de convertir-lo en una Comunitat Autònoma més.

Un Govern amb personatges com Carod, Saura, Puigcercós, Huguet o Montilla, no pot ser un Govern tranquil. Del Dragon Khan al Circ Tripartit 2, patirem pel país però estarem ben distrets:

En menys d'un mes tot això ja:

-No creació de la Conselleria de Relacions Exteriors.

-Les competències d’exteriors novament trossejades: Carod té les relacions exterior però sense ni Brussel·les ni Madrid. I l’Institut Europeu de la Mediterrània estarà en mans de Governació.

-No creació del Departament d’Universitats Recerca i Societat de la Informació DURSI (crítiques dels rectors de les universitats públiques i incompliment d’una promesa).

-Baralles per qui porta política lingüística. Acord mal tancat.

-La CCRTV diuen que dependrà de Cultura. No pot ser, la CCRTV depèn del Parlament.

-Conseller d’Interior Joan Saura. Els alternatius dirigint a la policia. Saura haurà de gestionar alguna cosa tot i que s’hi resisteix: Vol dirigir interior des de Palau, després parla de política d’interior "progre". Per llogar-hi cadires.

-Creació d’una macroconselleria en mans de l’Huguet. L’acumulació i diversitat de temes que tindrà aquest departament (comerç, turisme, indústria, innovació, internacionalització, universitats i recerca) provocarà un segur descontrol en aquestes matèries.

-Oblit del sector pesquer i del sector ramader, que fins i tot desapareixen del nom del Departament (Agricultura, Alimentació i Món Rural).

-Desequilibri territorial en l’origen dels consellers (només n’hi ha un de les comarques de Tarragona. No n’hi ha cap ni de les Terres de l’Ebre ni de les comarques de Lleida).

-Ús del Parlament de Catalunya per a la presentació del Tripartit 2 abans de la constitució del Parlament.

-Es nomena Secretari general d’Interior Joan Boada, una persona que va demostrar ser incapaç de guardar un secret de la Sindicatura de Comptes (informació confidencial sobre els plans de pensions de FGC).

-L’Institut Català de les Dones deixa de dependre de Presidència. Ja no serà un ens transversal a tota l’acció del Govern sinó només un ens sectorial.

-La Secretaria General de Joventut deixa de dependre de Presidència. Ja no serà un ens transversal a tota l’acció del Govern sinó només un ens sectorial.

-Es crea la vicepresidència, una figura espanyola, que a Catalunya no ha existit mai i que el nou Estatut no recull.

-El nou tripartit representa la continuïtat del primer (8 dels 14 consellers repeteixen i 3 més ja ocupaven càrrecs d’alta responsabilitat).

-Incompliment d’una de les seves promeses: el Govern no és paritari. Només 4 dels 14 consellers són dones. A nivell de secretaris generals, només un 19% són dones.

-Manifestació contra la Línia elèctrica MAT amb presència de dirigents d’ERC i IC-V.

-TV3 més espanyolitzada que mai (només parlen del ZP).

-Cimera hispano-francesa a Girona sense presència de cap tipus del Govern català.

-L’oficina de Roma consideren que no fa falta, perquè ja es portarà la relació des de Madrid (Francisco Vàzquez és l’ambaixador!!!).

-Montilla fa rectificar Puigcercós per tenir al Departament només la senyera.

-Discrepàncies amb el Quart Cinturó. Huguet parla la Cinqué Cinturó.

-Tura considera que la conselleria d’Interior hauria d’estar en mans del PSC-PSOE.

-IC-V organitza campanyes contra la RENFE mentre el Govern, on ells hi són, no fa res per fer efectiu el traspàs.

-ERC renuncia a gestionar gairebé la meitat del pressuposat públic que gestionava amb el tripartit de Maragall.

-Creix la sensació d’inseguretat ciutadana sense que es produeixi una resposta efectiva des d’Interior.

-Passen part del departament de Benestar i Família (l’antiga DG d’Acció Cívica i Actuacions comunitàries) en contra del que va votar ERC al propi Parlament.

-Montilla treu a ERC les competències en consum (sancions ús del català en els comerços) i en energia (interconnexió elèctrica) i les traspassa al departament d’Economia.

-Reial Decret que aprova el govern Zapatero sobre augment del nombre d’hores d’ensenyament en castellà. PSC-PSOE el defensa i ERC i ICV amenacen amb recórrer aquest decret. El model català lingüístic d'ensenyament en perill, la llengua catalana en perill.

-La supressió de la cimera de la UE sobre l’habitatge sense que hi hagi hagut reaccions per part del govern de la Generalitat, és més, Montilla ho relativitza.

-Montilla assisteix a la festa espanyola d’aniversari de la Constitució sense que ERC digui res. Feia 18 anys que cap President català assistia a aquest acte de pleitesia.

-Reacció davant de l’okupació de Can Ricart (Carod proposa que es busqui una solució dialogada).

-Saura no fa cap declaració al voltant de Can Ricart.

-Desaparició TVE en català.

-Polèmica Huguet sobre els festius. Critica la Puríssima com una imposició dels sectors catòlics tradicionalistes.

-Adopcions al Congo.La nova consellera vol solucionar-ho viatjant al Congo però després no hi pot anar per problemes burocràtics.

-Augmenta el rebut de la llum l’any 2006.

-Huguet contradiu el decret de rebaixes al fixar el diumenge de rebaixes el 14 de gener enlloc del 7 de gener.

-Polèmica sobre la mesura dels 80km/h a les rodalies de Barcelona entre Baltasar i Nadal.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

És ben bé per a llogar-hi cadires!
Tal i com diu un amic meu,serà una legislatura de crispetes(?)
Serà qüestió de agafar les crispetes,seura davant del televisor i si pots,riure.
El cas és que amb totes aquestes aberracion conjuntes,hi perd Catalunya i tots plegats.

Tres partits perdedors,no poden fer de cap manera, un bon Govern.

A.M.

01:42  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home