02 de novembre 2006

Hi ha país?

Més enllà de si els resultats de les eleccions han anat bé o malament a un o altre partit, una pregunta flota en l'ambient, hi ha país?. Vull dir els catalans que creiem en la Catalunya nació, amb màxim autogovern, cultura i llengua pròpies, identitat... hem respost a les urnes?.

La resposta fa una mica de por, perque la aquesta seria que hi ha país però pels pèls. Tradicionalment el país havia respost sempre davant d'agressions o el risc real de que el nostre Govern acabés en mans foranes, així passava amb suports massius a Jordi Pujol quan el Guerra intentava excitar la immigració dels anys 60, així passava a la República com a reacció a Lerroux, així va passar també l'any 2003 davant el risc real que la Generalitat passés a mans del PSOE i en una reacció final CiU va guanyar les eleccions.

Aquestes eleccions de l'1 de novembre éren una sèria amenaça pel país, amb possibilitats reals de que la Presidència de la Generalitat acabés en mans d'un delegat del PSOE a Catalunya, que a més ha fet una campanya descaradament Vidalquadrista, o sigui amb la intenció d'enfrontar i dividir els catalans creant conflictes inexistents i innecessaris per esgarrapar 4 vots.

I davant d'aquesta amenaça, francament m'esperava una reacció de país més contundent, davant d'aquesta amenaça CiU només puja 2 escons i ERC en baixa 2, sumant justet majoria al Parlament, i havent-se quedat a casa molts electors, també teòricament nacionalistes, que per alguna raó no han detectat el perill. Cert és però que el PSC-PSOE s'endú una bona clatellada, i això també és reacció, per altra banda però entren 3 diputats feixistes al Parlament de Catalunya, trista i lamentable notícia.

la reacció de país, que sempre hi era davant l'amenaça, ha estat aquesta vegada justeta, massa justeta, i això i és el més preocupant dels resultats electorals d'ahir.

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

No m'estranya aquesta abstencio. Si despres els politics no fan cas de les majories. Jo crec que ja no tornare a votar, ja que si torna ha haver tripartit, els politics m'hauran tornat a enganyar.

13:00  
Anonymous Anònim said...

Potser és que tenim un país una mica de fireta, potser és que hi ha nacionalistes i independentistes catalans que es pensen amb una tebior nacional de paraula i no de fets quan la pàtria ho requereix...

02:01  
Anonymous Anònim said...

Jo crec que sí que hi ha país. El que passa, és que aquest país nostre, que es diu Catalunya,ha de far mal dins del cor quan veus que va a mal borràs.Aleshores som capaÇos de fer qualsevol cosas.Mentrestant els catalans som (com deia la meva mare) de anar a sopar i a dormir a casa.No volem mals de cap. "Això o allò que ho faci un altre!" El que sí us puc dir, és que en Franco aconseguí un gran éxit: ENS VA CONVERTIR,A TOTS, EN UNA COLLA DE BENS.I d'aixó jo en dic, reinar després de morir...

Anna Ma. Maristany i Posadas

21:59  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home