15 de novembre 2006

Ja no puc tenir el tercer fill

La Mar i jo tenim dos fills, l'Arnau i l'Àlex, i el desig era o és tenir-ne almenys un tercer. La nostra economia però arriba on arriba, i ara mateix ens arriba pels 4 que som però no per un cinquè membre a la família. Devem ingressar segur menys de la meitat del que ingressa la parella Saura - Mayol, o molt menys de la meitat del que ingressa la parella de germans Nadal, o la parella de germans Maragall, o la parella de germans Carod, i no tenim el patrimoni que tenen ells, només el nostre pis hipotecat i el nostre cotxe.

La planificació que teniem era posar-nos-hi un cop l'Artur Mas fos President i per tant tornés a haver polítiques socials, entre altres l'anunciada de 4.000€ anuals pel tercer fill, que complementa una sèrie d'ajuts per al naixement de fills i foment de la natalitat. Aquests 4.000€ haguessin estat suficients per llençar-nos a l'aventura d'un cinquè membre a la família.

Doncs ja no podrem, el manteniment del tripartit al Govern ens ho impedirà, perque d'ajuts socials no n'esperem cap. De les primeres mesures que va fer el tripartit 1 va ser reduir els ajuts per als recien nascuts, de 4 a 3 anys, i no han fet res més. Creieu-me si espero exactament zero ajuts socials del tripartit. Per tant amb l'ajut de l'administració ja no hi podem comptar.

Les despeses en menjar, en roba, la hipoteca, el cotxe, els impostos, els bolquers, l'escola dels nens (concertada, perque on visc jo no hi ha pública, deuen pensar que som tots rics) etc... consumeix mensualment tot el que ingressem. Així que ara com ara no hi ha espai pel cinquè membre a no ser que fem miracles econòmics.

No tenim les segones i terceres residències a l'Alt Empordà o a la Cerdanya de què disposen els Saura, Nadal, Maragall... tampoc venim de famílies milionàries de l'alta burgesia com els Maragall, Nadal, Ribó i per tant no vivim de rèdits. No tenim xarxes d'empreses que ens donin cobertura o més possibilitats econòmiques i joc laboral, com el Ribó.

I resulta que ells són les esquerres progressistes, els dèbils, els desemparats, i nosaltres, o sigui la Mar i jo, com a convergents, la dreta, els poderosos diuen, lligats a imperis empresarials i interessos econòmics.

Curiós era també veure als mitjans, l'altre dia, com els desemparats i pobres, d'esquerres i progressistes entraven al Liceu baixant dels seus cotxes oficials i seguits d'una cohort de gent al seu servei, mentre a l'altra banda de carrer centenars de "rics" i "poderosos" que protestaven per la traició d'ERC de fer President de Catalunya al Montilla els cridaven "burgesos", "botiflers" i els acusaven d'haver venut el país mentre eren empesos pels Mossos d'Esquadra.

Curiós país Catalunya no?. I mentres, el tercer fill a esperar, perque segur que no hi haurà cap, cap, cap ajut social dels que diuen ser els d'esquerres i defensar la Catalunya social. Haurem d'esperar, però no esperarem a que CiU torni al Govern i per tant tornin les polítiques socials, el tercer fill vindrà abans, no se com, ja ens espavilarem, perque els catalans som espavilats i treballadors, vindrà sense ajuts socials.

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Es una lástima, no tendreis cheques para llevarlos a un colegio privado elitista ni para contratar un seguro médico también privado y también elitista. Que pena, de verdad.

18:17  
Anonymous Anònim said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

20:52  
Blogger Carles Agustí said...

Disculpeu, el comentari anterior l'he suprimit no per motiu de censura, que no n'hi ha, sinó algú que m'adreçava un correu electrònic a mi amb continguts personals, i que s'havia equivocat en el procediment d'enviament.

11:42  
Anonymous Anònim said...

Quina raó tens!la majoria de joves no podeu tenir més de un o dos fills,ja que aquest reeditat tripartit,no crec que ni hi pensi en els problemes que tenim els de "la classe mitja".Aquest segment de la nostra societat havia estat sempre,sempre la que aguantava el país.Aixó s'ho emportaran pel davant.Per a ells som rics i hem de pagar-ho tot i més.Les petites indústries i negocis familiars,a a fer punyetes.Aixó sí en el nom del progressisme i d'esquerres... Qué són les esquerres? Tot el que els del tripartit tenen i no expliquen per vergonya.Que es facin unes auditories ben fetes de tots els béns que tenen(sense mentir) i que les publiquin sense trampes.Tots quedaríem estorats!
J.M.

03:17  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home