10 de novembre 2006

Sí que hi ha país

En el meu primer post després de les eleccions em preguntava si hi havia país, doncs aquest no havia reaccionat, com sempre havia reaccionat, davant una amenaça evident i que al final s'ha transformat en realitat, com és que el Montilla sigui President del nostre país després de perdre les eleccions de manera estrepitosa.

Avui tinc la resposta, o la meva opinió sobre la resposta, i és que sí que hi ha país, tot i que aquest ha reaccionat tard, massa tard. En comptes de reaccionar a les urnes, com és el lògic, com ha fet fins ara, el país ha reaccionat una vegada formalitzat el que era evident, l'entrega de Catalunya al PSOE per part d'ERC i l'arribada de José Montilla a la Presidència de la Generalitat. El perquè el país ha reaccionat després de la votació i no a les urnes ha de ser motiu de reflexió del món nacionalista, i també, perque no, d'autocrítica nostra.

Aquí la Seu Nacional de Convergència estem rebent centenars i centenars de correus electrònics, trucades, visites... de gent desesperada, que no és ni capaç d'assumir la situació actual, d'assumir l'espanyolista Montilla com a President de la Generalitat després de perdre les eleccions. La majoria són votants de CiU, però també hi ha força votants d'ERC i alguns que no han votat que ens escriuen i ara es posen les mans al cap, però si era evident que si sumavem 68 farien això¡¡¡, aquests són els que estan més fets pols. I també, en menor grau, correus de votants del PSC-PSOE inclús algun d'IC-V, solidaritzant-se amb nosaltres i lamentant la situació actual.

S'està organitzant un moviment civil que déu n'hi dó, amb el que avui costa moure la societat civil per alguna causa comuna, doncs déu n'hi dó el que s'està movent. Desenes de correus convocant a tot tipus de concentracions, dilluns passat, ahir dijous, dissabte..., sembla que dissabte a les 18h s'en prepara una de grossa a la Plaça Sant Jaume, que si banderes amb crespó negre als balcons, cassolades, vagues generals, cartells pels carrers al·lusius a la qüestió, blogs sobre el tema com aquest http://www.maspresident2006.com o aquest http://www.tripartit.net o aquest altre http://soncomson.blogspot.com, que no sabem ni d'on surten però surten espontàniament.

Els correus i trucades: Hi ha els que simplement donen ànims expressant ràbia per la situació actual, els que van més enllà i demanen mobilitzacions i que no acceptem la situació actual, els que s'enrabien tant i diuen que no votaran mai més (flac favor es fan a ells mateixos així), i inclús els que es volen fer andorrans per fugir davant la impossibilitat d'assumir la situació.

Tot això és reacció popular, això és reacció de país, reacció d'una Catalunya que no admet una situació legal però injusta i que posa en perill el procés de reconstrucció nacional fins al punt de recular clarament en aquest sentit. Llàstima que hagi estat massa tard, sinó un altre escenari tindriem ara.

L'acord tripartit és legal, poden fer-ho, cal acatar-ho i assumir-ho, però això no treu que sigui injust. Segons totes les dades que hi havia abans de les eleccions, la majoria de votants d'ERC volien a Artur Mas president, i especialment si hi havia una victòria clara de CiU, i també la majoria preferien un acord nacionalista. Entre els votants del PSC-PSOE la gran majoria apostaven per la sociovergència.

Per tant ens trobem un escenari on només una minoria de votants d'ERC, una minoria de votants del PSC-PSOE i posem que el gruix dels d'IC-V, volíen una reedició del tripartit i veure al Montilla President. Fent quatre números veiem com aproximadament només un 25% de la població catalana que va anar a votar, sent generosos, accepta l'actual situació de tripartit i Montilla President, i el 75% no, i això dels que van votar. Aqui es veu la crisi de legitimitat del projecte i s'entenen les reaccions contràries.

Per cert, no té desperdici llegir l'argumentari d'ERC en el qual justifiquen l'acord i fer President al Montilla. No us el perdeu, llegiu-lo, imprimiu-lo i emmarqueu-lo, és un document històric, el document de la renúncia, el podeu llegir aquí, és una versió reduïda, no s'han atrevit a penjar la llarga: http://www.esquerra.cat/web_nova/arxius/raonsGovernEntesaW.pdf

21 Comments:

Anonymous Anònim said...

300 exaltados convergentes és una reació que deu n'hi do??? Ayer con unos amigos lo comentábamos....que país más pequeño si 300 solos ya lo representan.

Por cierto, Mas también perdió. Su objetivo era pasar de los 50 escaños pero ayyyy Se quedó en 48!!!


Os habeis aburrido de repetirlo en camapa: se decidía entre Tripartito o Mas. Ganó la priemra opción. Punto.

14:01  
Anonymous Anònim said...

Ni punt ni coma! Ha sigut una vergonya com PSC-PSOE i E,han enganyat als seus electors! Ni una sola vegada digueren de tornar al fer el Tripartit. De aixó no en dieu enganyar l'electorat? Espero que a les properes tothom vagi a votar i ho paguin amb escreix!

Anna Maria

12:29  
Anonymous Anònim said...

Punto, coma, y todo loq ue haga falta. El pacto es legal, legítimo e intachable. El cuestionamiento de su legalidad dice mucho de vuestro escaso talante democrático. En lo que si que tiene razón Arturitu es en que el fin del tripartito es la destrucción de CiU. Si esta finalmente se produce el sistema político catalán ganará en calidad.

Luis

00:53  
Anonymous Anònim said...

Bla, bla, bla!!!

09:57  
Anonymous Anònim said...

Ay, Luisitu, quien tuviera tu talante...!, tendrias que montar tu propio partidito político a ver si te daban una poltrona para poder soltar la mala baba que gastas!, así a lo mejor nos solucionabas el horizonte político a todos...

18:50  
Anonymous Anònim said...

Ofende quien quiere y no quien puede...


Luis

19:01  
Anonymous Anònim said...

Yo no pretendo ofender, lo que hago es cachondearme directamente...!

19:04  
Anonymous Anònim said...

Ríete de Artur Mas, anda, repelente niño convergente

Luis

19:05  
Anonymous Anònim said...

Ah, y perdona listillo es: ofende quien puede, no quien quiere

19:06  
Anonymous Anònim said...

Si que tienes razón...es que me crispais tanto que ya no sabe uno ni lo que escribe. Es lo que tiene encontrarse con un convergente, que viene a significar lo mismo que delincuente.

19:10  
Anonymous Anònim said...

En primer lugar, soy UNA convergente, y a mucha honra, en segundo lugar, delincuente lo serás tú (piensa el ladrón que todos son de su condición), en tercer lugar,yo no te he insultado y en cuarto lugar, yo también sé escribir en castellano, y bastante mejor que tú... (ya ves que deferencia...)

19:17  
Anonymous Anònim said...

Vaya, además de convergente, repelente y delincuente no debes tener abuela porque ni siquiera a mí se me ocurriría decir algo como lo que tú has dicho. Además, si vamos a corregir, me permitiré indicarte que "deferencia" significa "atención que se tiene con alguna persona" y "diferencia" es el término que se utiliza para referirse a la cualidad que hace que dos cosas no sean iguales. Te pondré un ejemplo para que lo entiendas:

La diferencia que nos separa es tan grande que, por eso, me permito no tener ninguna deferencia contigo.


Espero que te sirva para entenderlo

Evidentemente, yo si que te he insultado, y como esto parece ir de retos, me permitiré hacerlo ahora en catalán y con dos términos que no tienen traducción al castellano: esgarriacries - algo de lo que tiene cara Felip Puig- y cagabandúrries -algo que define muy bien a tu líder y perdedor consumado Artur Mas-

I sí, carinyo, no tinc cap mena de problema en emprar la llengua de Llull per dir-te que tots els convergents esteu molt millor allà on ara sou: a l'oposició.

Luis

19:33  
Anonymous Anònim said...

Bé, ja m'he cansat de llegir-te i no penso tornar a fer-ho. Ves t'en a cagar a la vía i que et donin pel cul...! (que em sembla que és el que et va)

19:46  
Anonymous Anònim said...

jajajjajajaja.......veo que se te han acabado los recursos.... Que pobre eso de suponerme tendencias homosexuales para descalificarme....

Otra cosa, "vía", en catalán no lleva acento. La i y la a nunca forman diptongo en tu lengua materna. A ver si al final resultará que no sabes escribir correctamente ni en castellano ni en catalán



Luis

19:58  
Anonymous Anònim said...

Punto y partido. Gano yo y pierde CiU


Hala, a cascarla y a converger unidos en la oposición

00:08  
Anonymous Anònim said...

MIREU, A AQUEST SR?VAL MÉS IGNORAR-LO. PENSEU QUE AQUEST BLOG,ÉS PER A GENT EDUCADA I QUE TINGUI QUELCOM A DIR,PER TANT,OBLIDEU-LO.PENSEU TAN SOLS, QUE GENTETA CON AQUESTA AMB AQUEST GRAN NIVELL CULTURAL,SÓN ELS QUE ARA GOVERNARAN EL NOSTRE ESTIMAT PAÍS. ELLS SOLS ES RETRATEN...

ANNA MARIA

02:50  
Anonymous Anònim said...

Claro, claro...No sabeis reconocer cuando perdeis las elecciones ni cunado una discusión está acabada por que os habéis quedado sin argumentos. En todo caso, mejor ser "genteta" que se "gentuza" y cuestionar los resultados de unas elecciones como si fuerais López Obrador.

12:23  
Anonymous Anònim said...

AVUI,HE ESTAT PARLANT AMB UN DIRIGENT D'ESQUERRA I A AL MEVA PREGUNTA DE"COM ÉS QUE DONEU SUPORT A UNA PERSONA TAN MEDIOCRE COM EN MONTILLA PER A PRESIDENT DE CALALUNYA" M'HA RESPOST:"'ES CLAR QUE SÍ,AIXÍ QUEDARÀN EN EVIDÈNCIA ALLÀ ON VAGI I SERA LA MANERA DE ACABAR AMB EL PSC AQUÍ A CATALUNYA". TENINT AMICS AIXÍ, NO CAL PAS TENIR ENEMICS...

ANNA MARIA

22:54  
Anonymous Anònim said...

Una cosa...Cuando despertaste ¿qué hora era?

01:29  
Anonymous Anònim said...

SI FÓSSIS UNA PERSONA ET DONARIA NOM I CONGNOM(PARTICULARMENT)PERÒ
TU NO VALS PAS LA PENA...

ANNA MARIA

23:07  
Anonymous Anònim said...

Pues para no valer la pena, pareces entretenerte mucho contestándome....

(ja, ja, ja)

03:20  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home