06 de novembre 2006

Guiats per l'odi


La decisió d'ERC, o més concretament de Josep Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós, de fer President José Montilla, era més que previsible i esperada sempre i quan el tripartit sumés almenys 68 escons l'1 de novembre.

No per això però, ahir i avui, és un dels dies políticament més dolorosos per a un nacionalista. No es facin il·lusions els d'ERC, no dolorós per a CiU, que a la fí i al cap és una eina per fer país, sinó per Catalunya. Catalunya haurà de patir la presidència, no ja d'algú depenent del PSOE, com era Maragall, sinó directament d'algú del PSOE. Catalunya haurà de patir un període més de tripartit, però un tripartit més espanyolitzat, per Montilla, amb menys pes d'ERC i més bloquejador de tot, pel fort pes d'IC-V.

I com s'explica tot això? quina explicació lògica hi pot haver en la decisió d'ERC?. Se'm acudeixen 4 raons:

1-) La fonamental, l'odi a CiU. Carod, Puigcercós... i tota l'actual direcció d'ERC, provinent de sectors del teòric independentisme radical, i segur extrema esquerra, han crescut i cimentat la seva opció política en un cec odi a CiU. L'ideologia de l'actual ERC és una novetat en el món, l'odi a un altra força política com a far de totes les decisions.

2-) Revolució. Les seves llavors ideològiques encara són presents, i contenen il·luminacions visionàries de revolucions pseudomarxistes, lluites de classes, rebelions de la classe obrera. A la seva manera ells fan la revolúció. Com pitjor, millor. A més lio més satisfets. La preocupació, confrontació, crisi social, per ells és revolúció, i com més millor.

3-) Escassa democràcia. Lligant amb el punt 2. La seva cultura política, pels seus orígens, és escassament democràtica, democràticament justeta. D'aquí que el no respecte als resultats de les urnes, el maquiavelisme, l'escassa legitimitat i factors semblants, que farien plantejar-s'ho a qualsevol demòcrata mig, a ells no els afectin. No patiu, dormen ben tranquils segur.

4-) La por a Artur Mas. Els problemes psicològics de Carod, de sentiment d'inferioritat, messianisme, victimisme... entre altres, i que són els que guien totes les seves decisions ben barrejats amb l'odi a CiU, ja el van fer decidir per Maragall, i ara per Montilla. Creu Carod que de fer President Artur Mas aquest es consolidaria i allargaria el seu mandat empetitint-lo a ell i a ERC. Maragall era gran d'edat, no havia de ser un problema, i Montilla tota una mediocritat sense suport a la societat catalana, per tant no ha de ser tampoc un problema.

En les 4 raons, o les que sigui, algú n'observa alguna que sigui pensant en el benefici de Catalunya? curiós que no n'hi hagi no?.

I mentres, degut al simple odi a CiU, haurem de tenir un President del PSOE a Catalunya, aplicarem l'Estatut amb algú que no hi creu al capdavant del Govern, perd ERC l'oportunitat de fer un "sorpasso" al destrossat PSC-PSOE català, perdem l'oportunitat d'una majoria nacionalista al Parlament i d'una majoria nacionalista que podria condicionar-ho tot al Congrés dels Diputats.

L’arribada al poder dels hereus del PSAN, MDT i companyia, no podia acabar de pitjor manera, amb l’entrega de Catalunya al PSOE, després d’una gestió de tres anys nefasta, i amb el període més gris i de més dependència d’Espanya des del franquisme, i un dels períodes més tristos de la història de Catalunya, no se si pitjors, però sí més tristos segur.

60 Comments:

Anonymous Anònim said...

saps que va molt bé , la til-la. prente'n una que et fa falta. potser calmaras aquesta rabia que no et deixa viure.
En un model democratic guanya qui suma.
La vostre campanya us ha anat en contra.
podria seguir però no val la pena.
Repeteixo, til-la

12:56  
Anonymous Anònim said...

A ver convergente amigo, iré por partes:

-El día es triste, pero no para el nacionalismo catalán, sino para el nacionalismo catalán de derechas. Aclarado esto, vamos al siguiente punto.

-No estais ahí porque haya un odio exacerbado hacia vosotros, estais ahí porque os haceis odiar. Performances como la del vídeo, donde repartisteis sin razón a diestro y siniestro no ayudan. Propuestas peregrinas en materia de inmigración y servicios sociales tampoco. Otra decisión fabulosa -que también os ha llevado donde estais- fue el bloqueo anti pp en el que se encastó el simpático Artur. Cuando asumais de una vez que, más allá de declaraciones de intenciones transversales, sois de derechas y, en consecuencia, el PP es vuestro aliado natural, os irá mejor.

-Cuestionar el resultado de una negociación legítima y democrática (este pacto lo es) está feo. Os hace pareceros peligrosamente a López Obrador. Iniciativas como es pintoresca manifestación que quereis montar en la Plaza Sant Jaume van por el mismo sitio. Lo de la cacerolada no tiene nombre. Me pregunto por que´la derecha (catalana o española, que da igual) tiene esta manía de intentar suplantar a la izquierda manifestándose con métodos que le son ajenos.

-Os falta memoria, y no histórica -que no la teneis- si no casi inmendiata. Mas se tira de los pelos y se sube por las paredes, pero no se acuerda de los saltos que daba cuando el PP se quedo fuera del gobierno gallego por un pacto similar a este que ha suscrito Montilla. No entiendo por que´lo que vale para Galicia no vale para Catalunya, pero estoy seguro de que tú me lo explicarás.

- Lo de la sumisión del PSC al PSOE es un cuento. Montilla ha negociado como mejor le ha parecido y ha hecho lo que le ha venido en gana finalmente. Visto lo visto, creo que ese argumento lo teneis que revisar un poquito. Por cierto, vuestra pataleta reivindicadora muestra a las claras que, si alguien anda falto por estos lares de calidad democrática, esos sois vosotros.


-Si estais donde estais, no se te olvide, es porque habeis cometido el mismo error que el PP: intentar monopolizar el concepto de Catalunya de la misma manera que ellos han monopolizado el concepto de España. De un tiempo a esta parte parece que os creeis aquello de MAS=CAT que pintabais por las paredes. Mas no es Catalunya, es solo un vástago de una familia burguesa que contibuyó a hundir una empresa de ascensores y ahora intenta buscar su lugar en el sol en política. CiU, eso sí, es el partido que mejor le va: una caterva de tipos sin principios y que peca de justo lo mismo de loq ue acusa a los demás; la voluntad de poder exacerbada. Solo así se entiende que hayais intentado pactar con todo lo pactable. Me juego el cuello a que si los Ciutadans hubiesen tenido los 20 escaños que os faltan no habriais tenido el más mínimo reparo en llamarlos.


De todos modos, vuestro futuro (gracias a Dios, ese a quien tanto invoca vuestra mitad democristiana) es bastante escaso. Igual hasta acabais como la UCD. Ocho añitos calentando banquillo van a pesar.....


Ah, y una cosa: escribo en castellano porque se que te molestará más.

15:36  
Anonymous Anònim said...

odi, odi, odi,,, pq fer servir tan aquesta paraula? Quan algú no està a favor teu no vol dir que t'odïi, sinó senzillament que no està a favor teu.

Enfi, no comparteixo gens el teu punt de vista. A CiU esteu emprenyats (jo crec q amb raó) pq us han pispat un lloc que, per mi, us corresponia (encara q fos governant en minoria). Però d'aquí, a dir q tothom que està contra de CiU que us odia... n'hi ha un bon tros!

Be, les eleccions han passat i tot ha quedat mes o menys igual. Potser ha arribat l'hora de repensar les estratègies i deixar-se de romanços culpant als altres dels errors propis.

Ànims!

15:47  
Anonymous Anònim said...

No és culpa d'ERC que no sumeu prou diputats amb el PP. Til.la i a continuar enfortint el regionalisme de dretes.Ànims!

17:39  
Anonymous Anònim said...

Amic fatxa castellà, no és veritat el que dius, a Galícia, tant PSG-PSOE com BNG es van presentar a les eleccions manifestant la seva intenció d’unir-se per fer fora Fraga, per tant la gent sabia que si votava aquests dos partits votava contra Fraga.

A Catalunya PSC-PSOE i ERC no han ensenyat les seves cartes, per això han enganyat l’electorat.

17:55  
Anonymous Anònim said...

Em dirigeixo a Greip's, els altres tres fatxes o anacionals que escriviu allà vosaltres, feu un exercici de vòmit bilic en un blog com aquest i hi esteu en el vostre dret, en tot cas no sou del nostre món.

Greip's, el teu comentari sembla raonable. Al marge de si CiU ha fet errors en campanya, que jo crec que algun sí, l'anàlisi no està en això. La qüestió és l'entrega que ERC està fent de Catalunya al PSOE sense haver guanyat les eleccions aquest.

T'imagines al Montilla de president? un fatxa espanyol, tan de mentalitat com de naixement (que això és igual) de president de Catalunya? Ho pots permetre?. No és un engany si les urnes han dit que volen CiU al Govern?.

Si fem una enquesta, o segona volta de les eleccions, entre Mas i Montilla no creus que guanyaria Mas de carrer?.

Aqui hi ha la injustícia, i la preocupació de país, pel país, per Catalunya, que se'ns en va en orris.

I és aquest el motiu pel qual ahir vaig fer cassolada, i dissabte seré a la Plaça Sant Jaume, perque estan estafant la democràcia del meu país, i amb aquesta estafa l'estan venent. Quin serà el proper tabú a superar, TV3 en castellà? i haurem de callar i respectar la decisió i ja està?. Doncs jo dic no.

Per cert, si algú defensa la decisió d'ERC, només critiqueu el que es diu en aquest post però, quina és la raó sinó?.

Realment, al final, el Carod ha estat un dels individus que més mal ha fet a Catalunya en molts i molts anys.


Sergi

18:30  
Anonymous Anònim said...

En primer lugar, permitidme mostrar mi perplejidad porque un convergente -que entre otras cosas supongo que asume la bonita propuesta de crear un carnet de puntos para inmigrantes- tenga la poca vergüenza de llamarme "facha" por la simple razón de arremeter contra el bílico vómito de un pobrecito convergente cabreado que desconoce las reglas de la democracia y, por eso, cuestiona la legitimidad de un pacto legal a todas luces.

en segundo, me veo en la obligación de deciros que demostrais una escasa capacidad discrusiva cuando, ya a las priemras de cambio, os acogeis al manido recurso de descalificar al adversario con algo tan sobado como la palabra "facha o fascista". Vosotros, claro, no sois fascistas, sólo sois conservadores -que viene a ser lo mismo en un grado menor-

También veo que me llamáis "anacional"...pues bueno, quizá lo sea, pero vosotros no sois nada muy distinto. La nación para vosotros no es más que un espantajo que sacáis de vez en cuando y del que os olvidastéis cuando, hace apenas dos días, ofrecisteis a Montilla -ese pérfido español de nacimiento y mentalidad- un pacto que, afortunadamente, él no aceptó.

Sobre lo de Galicia pues no se.....Quizá ellos lo explicitaron, pero esta vez Mas y todos sus acólitos se han aburrido de repetir a los cuatro vientso que "el tripartito ya estaba hecho" si como aprece sois infalibles y no os equivocáis nunca -ni en los vídeos, ni en las propuestas, ni en la chulería- no sé de qué os extrañais ahora cuando se ha constituido algo que vosotros dabais por hecho. ¿Será que aún pensais como la mestressa Ferrusola y creeis que os hemos robado lka Generalitat?


por cierto, soy votante de ICV-EUiA, por si no os habiáis dado cuenta.



Luis Ángel Pérez

19:01  
Anonymous Anònim said...

Y no, no soy de vuestro mundo. Pero por suerte vuestro mundo se acaba.

19:03  
Anonymous Anònim said...

No se si per motius psicològics o per prioritzar el tema esquerres al nacionalista, en tot cas Carod ha venut Catalunya.

Catalunya està en perill i cal defensar-nos.

Un dubtós respecte a la voluntat democràtica junt amb aquesta decisió d'ERC posa Catalunya en perill en tenir un President, que al final és el que mana, directament del PSOE.

No ens creuem de braços, protestem com faria qualsevol país del món.

Macià - Companys - Irla - Tarradellas - Pujol - Maragall - Montilla.

Pels que sabeu de què us parlo com us sona això?

És el fruit del pes que s'ha donat a ERC.

Serveixi perque al final la gent s'en adoni de què està realment votant quan vota ERC.


Manel Gonzalez (fill d'aragonesos, com Carod, però conscient de quin és el meu país i de com defensar-lo, no com ell).

19:15  
Anonymous Anònim said...

Según El Periódico, Montilla será el tercer presidente andaluz de la Generalitat. Por lo visto, hasta 1714 no eran tan remilgados con el origen de la gente como vosotros -que sois demócratas y no teneis nada de xenófobos como demostrais cada día-

De todos modos, se me olvidaba que a parte del Cavall Fort los de CiU no leeis mucho más....


Luis Ángel Pérez

19:39  
Anonymous Anònim said...

Me'n faig creus! Com goseu parlar d'atac a la democràcia? L'únic que demostreu és que no sabeu què és la democràcia, i em sorprèn i em deceb, perquè jo era dels que pensava que almenys la dreta del meu país era democràtica i no com el PP. Què enganyats em teníeu!

1. CiU tampoc va dir amb qui pactaria si amb PSC o amb ERC. Ha enganyat els electors?

2. CiU ha prioritzat el pacte amb Montilla, és un traidor fatxa que volia vendre Catalunya?

3. Si Convergència i Unió es presentessin per separat, la força més votada seria el PSC, aleshores el pacte seria legítim?

4. Dependència a Espanya és trucar a Zapatero per a què li digui a Montilla que pacti amb vosaltres. Vendre Catalunya és pactar els retalls de l'Estatut d'esquena a la resta de formacions polítiques catalanes i falta de democràcia és no respectar les regles del joc (quan, per cert, s'ha tingut 23 anys per canviar-les)

Per últim dir-li "fatxa" al Montilla o a qualsevol blocaire només pel fet d'expressar-se en castellà o per no ser català de naixement, devalúa el valor insultatori de la paraula "fatxa" i demostra xenofòbia, que com tothom sap és un valor moooolt democràtic.

Doncs sí Macià-Companys-Irla-Tarradellas-Pujol-Maragall- Montilla i en el futur Sánchez-Hakim-N'dongo o el que sigui, l'únic que em sembla que no serà és Mas.

A mi també em direu fatxa?

El auténtico der blaue

21:58  
Anonymous Anònim said...

Jo soc de CiU i soc d'esquerres, com tants i tants altres militants almenys de CDC.

Que no veieu que el tema dreta-esquerra ens la bufa. No som Cuenca aqui.

El rotllo dreta-esquerra es la trampa per acabar amb el nacionalisme catala i amb Catalunya. Carod ja hi ha caigut, CiU no hi caura.

Visca Catalunya lliure !!! Mas President !!!

Joan

22:45  
Anonymous Anònim said...

Si CDC i UDC es presentessin per separat estigueu segurs que CDC seria la força mes votada.

Pero que us penseu que es Unio¿. Treuria similar a ciutadans.

Joan

22:51  
Anonymous Anònim said...

Ep, no us emprenyeu!
No crec que sigui per odi que ERC hagi pactat amb els socialistes, sino més aviat per una conjunció de polítics mediocres (Carod i Puigcercós, així com Mas, Duran i Montilla no li arriben ni a la sola de les sabates a en Pujol), cobdícia (ERC aspira a fer-se amb els votants i l´espai de CiU, però em sembla que fracassarà) i falta de visió nacional.
Si us ho mireu bé, CiU encara té moltes possibilitats de refer-se: malgrat presentar un candidat tan dolent com en Mas ha aconseguit ser el primer partit. Qué no hagués aconseguit si hagués tingut un candidat millor? A Mas se li veu que és un botifler, i no té projecte per Catalunya, per això molts dels seus antics votants es varen quedar a casa (recordeu la foto amb el ZP després de vendre´s l´estatut?). Ara el que cal és no obsessionar-se amb ERC i no repetir errors del passat.
Consell: canvieu el candidat i feu un projecte que engresqui la gent (de centre, que és la majoria),recupereu la defensa dels interessos de Catalunya enlloc de fer-ho sols de boqueta...i guanyareu.
Ara ERC s´ha equivocat. Ha fet el pacte que no tocava i aspira a que CiU es desintegri per ser la força primordial del pais, però la seva direcció és incapaç d´aconseguir-ho.
El tripartit 2 podria durar, però m´extranyaria: els seus membres tenen interessos tant diferents com en el tripartit 1. Potser no aguantarà una legislatura.
Si fem la feina bé la propera vegada podrem girar la truita.

Un ex-votant d´ERC.

23:00  
Anonymous Anònim said...

Apa que tens raó. Quan una mira una mica pels blocs o en determinades converses intervé i sent parlar alguna gent d'ERC, és impressionant l'animadversió cap a CiU de determinades persones, la intensitat no té ni punt de comparació amb el que la gent pot de CiU transmet quan parla de gent d'esquerra. Pots fer servir perfectament la paraula odi, això és exactament el que senten alguna gent d'ERC cap a CiU i això ho han atiat des de la direcció d'ERC per desviar la mirada en nom de la seva puresa nacional catalana. A mi sincerament l'odi d'aquesta gent em fa por perquè no es diferencien en res a l'odi dels comportaments feixistes. Si us plau, la resta de gent d'ERC contribuiu a rebaixar aquesta tensió d'alguns dels vostres, companys?

02:02  
Anonymous Anònim said...

Amic Luis Angel, respecto que el teu eix polític sigui el dreta - esquerra, en tot cas aquí Catalunya, l'eix bàsic és el nacional català, catalanisme - espanyolisme. I si no estàs a l'eix nacionalista, estàs, per activa o per passiva, a l'eix espanyolista, i per tant ets un fatxa.

Si ets d'IC-V, doncs més raó encara, ets un fatxa. Els meus pares m'han ensenyat des de petit que fatxa és aquell que odia el nostre propi país, la nostra llengua, la nostra cultura, els que volen acabar amb nosaltres diluint-nos a Espanya. Per activa (els que s'emboliquen amb la bandera espanyola) o per passiva (els que parlen de multiculturalisme, internacionalisme etc...) Tu deus ser d'aquests últims, per passiva, però fatxa igual.

CiU és nacionalista, PP, PSC-PSOE i Ciutadans fatxa, ERC és nacionalista tot i que els seus actuals dirigents s'hagin begut l'enteniment i acabin portant el partit a la marginalitat (temps al temps) i a IC-V hi ha de tot, tu ets dels fatxes evidentment.


Sergi

10:02  
Anonymous Anònim said...

Y tu, Sergi, eres un simplón. Y conste que lo digo por no llamarte otra cosa peor, que podría. Supongo que como a muchos votantes de CiU lo único que te molestaba de Franco era que no dejaba hablar en catalán. si me das tu dirección te mando un diccionario para que compruebes el correcto significado de la palabra fascista.....Yo, haciendo valer mi mayor dominio del lenguaje, voy a limitarme a llamarte analfabeto funcional. Quien utiliza palabras al buen tuntún sin conocer su significado no es otra cosa....


Luis Ángel Pérez

13:00  
Anonymous Anònim said...

Y me vais a permitir que haga otro inciso: limitar el debate a una dicotomía entre catalanes y españoles viene a ser más o menos lo mismo que lo que hizo el PP en Euskadi a propósito de la operación Mayor Oreja. De un lado los españoles salvadores y demócratas (Redondo Terreros y Oreja) y del otro los pérfidos terroristas vascos que levantan piedros todo el día (Otegi, Ibarretxe, Garikoetxea) De entrada, me parecen extrañas compañías de cama pero bueno, allá vosotros. Hoy Redondo Terreros y Mayor Oreja son dos bonitos cadáveres políticos.

Luego otra consulta, que me roe las tripas después de leer vuestras opiniones. Veamos...si el único eje -y lo que de verdad interesa en Catalunya es el debate españolismo-catalanismo. ¿Qué pasará si algún día Catalunya es independiente? Supongo que, si seguimos vuestro neolítico razonamiento, no harán falta más elecciones porque la lucha habrá acabado y todos podremos caminar jutnos en una unidad de destino universal encabezada por Mas, Madí o Felip Puig. Que bonito.... casi como la España que soñaba Falange.


De verdad, dais rabia....

Luis Ángel Pérez

13:24  
Anonymous Anònim said...

Company,

Aquesta resposta és molt fàcil i demostra que no entens res. Catalunya no viu una situació normal, és una nació sense estat que lluita per la seva supervivència i la seva llibertat.

Quan recuperi aquesta llibertat la situació s'assimilarà al normal, a la de qualsevol país, llavors l'eix catalanisme - espanyolisme desapareixerà, i només quedarà el dreta - esquerra com a qualsevol país.

Evidentment CiU desapareixerà, perque ja haurà assolit l'objectiu i no tindrà sentit, i els seus militants es disgregaran entre els nous partits que hi hagi, socialista, democristià, liberal...

Per cert, el terme facha a Catalunya ha agafat unes connotacions socials i històriques que el fan propi d'aquí, vé de feixista, però no és exactament el mateix. Tu no crec que siguis feixista, entès en els termes clàssics de la paraula, però si fatxa, com a persona que no estima Catalunya i que vol espanyolitzar-ho tot, ni que sigui per passiva.

Albert Rivera de ciutadans és fatxa? doncs clar que sí, i diu que és d'esquerres.


Sergi

13:46  
Anonymous Anònim said...

y a tí quien carajo te ha dicho que yo quiera españolizar nada??? ¿Me harias el favor de indicarme en cual de mis intervenciones yo he hablado de eso?


Date una vuelta por mi blog en Gracianet, anda y lees un poco. Por cierto, yo de company tuyo no tengo nada y las unidades nacionales por la libertad de los pueblos me la traen bastante al pairo.... Mis preocupaciones van más allá de catalanizar o españolizar, mi lucha es otra y poasa por convencer a gente como tú de que están equivocados.




Luis

14:05  
Anonymous Anònim said...

Sergi... ho he dit abans, Crec que aquest ús de la paraula "fatxa" que fas, i que -efectivament- fa molta gent a Catalunya, és quivocat, perquè, com ja he dit, devalúa el seu poder insultatori (és molt pitjor un feixista que un fatxa doncs) i demostra xenofòbia o com a mínim intolerància cap a un sentiment de pertinença que tenen molts catalans que se senten també espanyols.

I hi tenen tot el dret. Dir que no són catalans, o anticatalans què vol dir? En una hipotètica Catalunya independent que faríem amb aquesta gent? La fem fora del país? Doncs sí que...

Jo crec en Catalunya, però com un ens dinàmic que integra al seu si gent de procedència diversa que es manté unida com a nació per la lliure voluntat de tots, els que ja hi eren i els que vénen, a través de la seva cultura i de les seves institucions...

Potser sóc un fatxa doncs, però crec que el meu concepte de Catalunya té futur, mentre que vosaltres mateu la pàtria al fossilitzar-la. La frase no és meva "Catalunya serà charnega (i mestissa) o no serà"

I una darrera observació... La fi de CDC és la independència? Des de quan? Qua algú m'ho expliqui si us plau.

El auténtico der blaue

14:22  
Anonymous Anònim said...

No, auténtico, no...Su fin es perpetuar el actual estado de cosas. CiU no es independentista porque vive instalada en la queja irresoluble, sin eso que muchos llaman "el problema catalán" las opciones pretendidamente -y conste que lo remarco- transversales -como CiU o Ciutadans( es curioso, empiezan igual)- carecen de futuro y de justificación. Es curioso que esta gente hable de independencia. Ahora resulta que la única opción legítima era un apcto con ERC...En fin ¿Por qué entonces acudieron como almas en pena ante Montilla para casi exigirle un pacto?


Luego hablan de voluntad de poder, de que si el tripartito solo pacta para mandar y tal y cual. Ellos son capces de vender a su madre (que seguro que es muy santa, consevadora, demócrata, cristiana y, encima, hace una butifarra amb seques deliciosa)

Nota: el último paréntesis va con segundas, claro. Cambiése "butifarra amb seques" por "cocido" y nos saldrá una descripción que de adecúa bastante a los atributos que supongo tendsrá la madre de Acebes)


Reitero lo dicho: dais mucha rabia


Luis

15:16  
Anonymous Anònim said...

Der blauer,

No veig la diferència entre el model de Catalunya que defenses tu, el que defenso jo, i el que defensa CiU. No introduim elements extranys que no són veritat.

CiU no es defineix com a independentista però tampoc com a no independentista, té l'objectiu del plé reconeixement de Catalunya com a nació, si això es pot fer dins de l'estat doncs bé, sense descartar que s'hagi de fer fora.

Pel que jo conec la immensa majoria de militants de CiU són independentistes, sobretot a CDC, i ens trobem prou còmodes.


Sergi

17:48  
Anonymous Anònim said...

Ya , pero de lo que no te das cuenta es que el resto de la humanidad no está cómodo con vosotros y vuestra falta de escrúpulos, vuestra manía de repartir cédulas de catalanidad y este a´fan acuñador de nuevos significados para términos que, aunque no os deis cuenta, son perfectos para describir vuestra manera de actuar.


Por cierto, yo he tenido la suerte -o la desgracia de entrevistas a Duran y a Mas- y la verdad, de independentistas poco


Luis

18:11  
Anonymous Anònim said...

Suposo que no esperaves que en una entrevista et diguessin, ho siguin o no, soc independentista, ni d'ells ni de cap dirigent de CiU amb imatge pública.

Sempre parleu de carnets de catalanitat, però els carnets de progressisme qui els reparteix?

19:09  
Anonymous Anònim said...

Vaya, pues yo se lo pregunté y me dijeron que no, que su fin no era la independencia. De todos modos...¿me estás intentando decir que decís una cosa y pensais otra?



¿Eso no está mal?

Por cierto, me gustaría que me explicases qué quieres decir con esto:

No veig la diferència entre el model de Catalunya que defenses tu, el que defenso jo, i el que defensa CiU. No introduim elements extranys que no són veritat


¿cuáles son esos elementos extraños a los que aludes?


Sobre los carnets de progresía, pues solo me queda remitirte a la comunmente aceptada y secular división entre izquierdas y derechas o liberalismo y socialismo. Los liberales, democristianos, fascistas y conservadores son de derechas y los anarquistas, socialistas y comunistas de izquierdas. La diferencia no es sutil, y tiene que ver con el modelo de sociedad que cada grupo propugna. Si lo que pretendes es una sociedad donde las diferencias entre clases se reduzcan, resulta que eres progresista, si lo que pretendes por contra es mantener el estado de las cosas, eres conservador. A vosotros os molesta que a Cataluña llegue gente nueva y ponga -según vosotros- "en riesgo" el modelo de sociedad actual de Cataluña. el resto aceptamos que esta evoluciona y apostamos por adaptar las normas a las necesidades de los individuos, no por adaptar a los individuos a las normas.

Es tan simpel como eso, espero que lo entiendas. Militar en CiU, como supongo que haces no está ni bien ni mal, pero lo que no es correcto es intentar presentarse como lo que no se es. El PP, por lo menos, asume que es de derechas, vosotros, en cambio, teneis los santos huevos de poner en vuestra web que sois progresistas y, al tiempo, apostar por una politca de subvenciones y adelgazar el estado del bienestar. Eso es neoliberal y, por tanto conservador. El gran debate politico no está en la identidad , sino en la gestión de los recursos. ERC lo ha entendido y por eso ha apostado por la izquierda que -auqnue tú lo niegues, también tiene en cuenta el derecho que todos los pueblos tienen a ser reconocidos como tales....lo decía Marx, no yo


Voy a citar a Descartes y aplicaros aquello de Larvatus Prodeo (avanzo embozado -en román paladino- que es lo que hace Mas)

Luis

19:47  
Anonymous Anònim said...

Sergi,

Ho dic perquè tu has dit que és un fatxa aquell que parla de muticulturalisme. Bé, jo en parlo... per a tu sóc un fatxa. Cap problema, quin és l'element que introdueixo que no és veritat?

Sí els militants de CiU són independentistes i d'esquerres, em pregunto que hi fan a CDC, estarien molt millor a ERC. CiU fa polítiques de dretes i és espanyolíssima, uns quants exemples:

- Pacte al Parlament amb PP en la lesgislatura 1999-2003 (sense necessitar-ho, podia pactar amb ERC)

- Preferència pel pacte sociovergent en aquesta legislatura que ara s'inicia.

- Té el poder durant 23 anys i durant dues legislatures és clau a Madrid i no planteja la reforma de l'Estatut.

- I no oblidem que un representant de CiU va participar en la redacció de la Constitució que parla de la indivisibilitat de la nació espanyola.

I perquè no poden dir que són independentistes? En Carod ho diu. Jo no ho dic perquè no ho sóc (sóc un fatxa, ja saps) però si se n'és em sembla bé que es digui, però jugar la puta i la ramoneta no em sembla bé.

Els carnets de progressisme els reparteixo jo en una oficina que tinc autoritzada a tal efecte...

Jo, d'entrada no parlo de progressisme, sinó de dreta i esquerra, qualsevol dia t'explico la diferència que hi veig. CDC pot ser moltes coses, però és de dretes.

És legítim ser de dretes, i conservador també, i catòlic. No tingueu por, definiu-vos tal com sou i després discutirem amigablement però no em feu creure que sou d'esquerres i independentistes, i sobretot, no parleu en nom de Catalunya ni en nom de la democràcia. Catalunya som tots, fins i tot els que han votat Ciutadans... pobrets.

20:01  
Anonymous Anònim said...

Y si quieres más, vuelves, que estaremos encantados de darte (gomina) pal pelo....






Luis

20:08  
Anonymous Anònim said...

Un parell de coses a dir.

Si algú vol un règim presidencialista a la francesa (o a l'americana), doncs endavant, no ho veig malament, però les normes ara no són aquestes. Si el Sr. Mas vol canviar el sistema, que proposi canviar-lo, però les raons no poden ser circumstancials, i no recordo que proposés res en aquesta línia en les negociacions estatutàries.

Entenc que els convergents estigueu ferits, però s'estan propagant moltes barbaritats, que CiU atia, que neixen de la ignorància de les normes del nostre sistema polític. És el que ha fet el PP, tan al País Basc com a Espanya (el 2004), qüestionar el sistema quan el que no li ha agradat han estat els seus resultats. Estàvem massa poc acostumats a sumes d'aquest tipus, però ara ningú no pot dir que no hagués passat abans, especialment quan un s'ha passat tota la campanya proclamant que "si el tripartit suma, faran govern". El "si" del condicional s'ha acomplert: doncs ara de què t'estranyes? És que potser algú t'havia promès alguna altra cosa a l'Artur Mas, ell que declara solemnement que el govern de Catalunya s'ha de decidir a Catalunya? Un dels partits que més consistentment ha lligat el govern de Catalunya a la governabilitat a Madrid ha estat CiU. Qui us entengui, que us compri.

D'altra banda, s'ha parlat molt que el Montilla "ha atiat la divisió segons els orígens", etc. Ho deia el Joan Oliver i Fontanet fa un parell de dies a l'Avui. Jo crec que aquesta divisió s'ha fet, sense ser gaire explícits, bàsicament des de CiU. Però potser em perdo alguna cosa. Algú em pot citar algun moment en què el Montilla hagi atiat aquest tema? Si en algun moment ha insinuat als nascuts fora de Catalunya "voteu-me PERQUÈ sóc nascut fora de Catalunya com vosaltres", al marge d'arguments polítics, em semblarà molt malament, però em sembla improbable que ho hagi dit. Repeteixo, si algú en té algun exemple... Altrament, l'Oliver i Fontanet desfigura la realitat perquè, com molts convergents, està emprenyat.

Fer veure que s'acaba al món perquè el Montilla no forma part de l'establishment nacionalista de tota la vida és un error. Ni Mas ni Montilla han estat presidents abans, així que no tinc clar qui ho faria millor. Ara Montilla tindra l'oportunitat de demostrar els seus fets-i-no-paraules. Si és un mal president, a les pròximes eleccions ja li passarem factura.

D'altra banda, i això crec que encara no s'ha dit, penso que aquest govern fa més difícil una majoria absoluta del Zapatero, i això és bo, ja que amb aquest Estatut continuem depenent de la "bona voluntat" del govern espanyol, i ja sabem que bona voluntat cap a nosaltres només la tenen quan necessiten tenir-la.

Molt d'acord amb "El auténtico der blaue".

L'Exiliat

21:06  
Anonymous Anònim said...

Crec que estem barrejant molts conceptes:
1.- Líders polítics: la nova generació de líders polítics tenen una diferència i és que cap d´ells ha viscut l´etapa de transformació de dictadura a democràcia de 30 anys i, per tant, no tenen la legitimitat que els dóna la història, però no per això són mals polítics.
2.- En Mas: en la meva opinió és un Líder, i les compararacions amb Pujol sobren, és molt diferent ser candidat desde la presidència que no ser-ho i encara més ser-ho des del poder o des de l´oposició.
3.- Campanya de CIU: és la primera campanya potent que s´ha fet des de l´oposició desde que en tinc coneixement. Era una campanya ambiciosa que es limitava a recordar el què ha suposat al país 3 anys de tripartit i les mesures que es proposaven en un futur.
4.- Montilla: en cap moment d´aquesta campanya ni després de les eleccions ningú ha exposat com a defecte del dr. Montilla els seus orígens. Això no és cap problema, viu i treballa a Catalunya doncs és català. El sr. Montilla té uns altres defectes més grans, com per exemple que no té carisma, no té coneixement de la realitat històrica i social del país, etc etc I amb aquestes eines més que pobres ens ha de representar davant la resta del món...
5.- ICV: de fet són els únics que han estat clars durant la campanya, si sumaven, tornaven a invertir els seus vots en formar un tripartit i en fer Montilla president. Res a dir. I la gent que els ha votat sabien què votaven i volien donar-li més força en aquest partit dins del Govern. L´altra banda és saber com li ha sentat al Sr. Montilla que el Sr. Saura li hagi tret vots i, per tant, força, venent una marca que ell mateix va crear.
6.- ERC: tots estarem d´acord que fer president al Sr. Maragall va ser fort, però fer prsident a en Montilla ha estat increïble. Hi va haver molta gent que els va votar, pq creient-se´l més a ell que a CIU (cosa normal si ets normalment votant d´un partit, et creus més a aquest que als altres)van votar de nou a ERC, pensant que nos erien capaços de fer-ho. Doncs ho han fet Srs!
7.- Dretes i esquerres: aquest debat no hi havia estat mai a Catalunya, les forces eren nacionalistes o no nacionalistes. Ja mab l´anterior tripartit van canviar els eixos, i tothom hi ha caigut. Actualment ningú és absolutament de tendència liberal, perquè ningú intentaria entrar en un sistema com els dels EUA, i ningú és afèrrim socialista, ningú apostaria per un sistema absolutament social tallant les ales a la iniciativa privada. Els empresaris són necessaris i els treballadors també, per tant, crec que actualment aquest discurs queda obsolet.
8.- Legitimitat del pacte: amb la llei a la mà estem tots d´acord que el pacte és legal, perquè és la forma de democràcia que hem regulat. Però també crec que l´utilització d´aquestes lleis pot ser perfectament objecte de valoració. I en aquests cas crec que ha estat una utilització no sé si dir immoral o bruta o extranya... com vulgueu. I això és un problema de cara als votants. El procediment que ara s´han de posar al cap és que ells voten i el seu vot s´utilitzarà per fer algún pacte, que no ´especifica, i pot ser que no hi estiguin d´acord. Això pot portar a l´error que la gent deixi d´anar a votar perquè no vegi un reflex directe entre la seva voluntat i el resultat final, que no ens oblidem que els polítics estan per desenvolupar la voluntat del poble.
9.- I per últim, aquest pacte tant i tant democràtic, i tant i tant legítim ens porta a que tindrem un govern format per les tres forces que han perdut, i per molta normalitat que li vulguin donar a aquest tema això, idènticament igual només ha passat a Romania, senyors jo esperava més del meu país. Els altres exemples que s´han intentat aplicar que és galícia i algun altre que ara no puc recordar, en ambdós les forces ja deien en ampanya que s´unien en contra de l´altra partit, així és que votants no es portaven a engany.
Esther

11:38  
Anonymous Anònim said...

VISCA CATALUNYA
MORI E.R.C.

12:08  
Anonymous Anònim said...

A ver , Esther

1. El tema de que los politicos actuales hayan vivido o no la transición no es culpa de ellos, es solo una cuestión de edad. lo que aquí se disctue es su talla como estadistas, no sus credenciales de lucha antifranquista que, en el caso de Pujol, se limitan a haber tirado unos papeles en el Palau de la Música y a haber subido al Tagamanent arrobado.

2. Claro que Mas es un líder. Como poco es el único que ciU tiene, sea bueno o malo. loque está fuera de discusión es que se trata de un individuo prepotente, neoliberal y pasado de vueltas. Eso o tiene nada de malo, pero si que resulta perverso que vaya por ahí diciendo que es de centro izquierda. Las churras son churras , y las merinas, merinas.

3. No rcordaban lo que el tripartito ha supuesto para Cataluña, recordaban loq ue les ha parecido a ellos. Echar al tripartito la culpa de que haya subido la gasolina -sale en el vídeo- es ridículo. La campaña ha cerrado puertas a CiU y ha impedido pactos postelectorales. No se puede mear al adversario en la cara y esperar que diga que llueve. Apostasteis por la mayoría absoluta y no os salió. En consecuencia, estais en la oposición cuatro años más.

4. Los orígenes de Montilla, auqnue de manera larvada, han sido tema de debate y continúan siéndolo. Hay muchos en ERC -y uno es el señor propietario de este blog, Carles Agustí, a quien no les parece bien que una persona nacida en córdoba sea presidente. Creo, sincermanete, que se equivoca y, encima, muestra su peculiar calaña al hacerlo. Del sujeto Sergi que por aquí aparece no diré nada. Él solo se descalifica.

5. Yo he votado a ICV porque sabía que, en ningún caso, iba a pactar con CiU, algo que no podía decir del PSC.

6. los militantes y votantes de ERC, antes que independentistas -que no catalnistas-, son de izquierdas. Aceptar eso invalida la posibilidad de un pacto con CiU, que es catalanista - no independentista- y de derechas. ¿Os imaginais a IU pactando con el PP para evitar un gobierno del PSOE? ¿No, verdad? Pues justo por eso ERC no ha permitido que Mas sea presidente.

7. Los árboles no os dejan ver el bosque. a los de CiU ahora os conviene decir quién es nacionalista y quien no. Negar la importancia del eje izquierda -derecha (que es el eje central de todo debate politico) es mentiroso, tramposo y burdo. Siempre he dicho una cosa: cuando al guien dice que no hay izquierdas y derechas es, simplemente, porque es de derechas. lo de que en Cataluña ese debate nunca ha existido denota una ignorancia histórica supina. En 1980 el PSUC logró 20 diputados y el crecimiento de ERC a costa de CiU solo se entiende en términos de contraposición de izquierda y derecha. Vale ya de mentir.

8.Ya te lo han dicho más arriba pero, del mismo modo que el PSC no explicitó con quien pactaría, CiU tampoco lo hzo y fue corriendo a echarse en los brazos de montilla cuando vio que no llegaba a una mayoría suficiente para gobernar. Por otro lado, lelvo varios días oyendo la monserga esa convergente de que "el pacto es légitimo", pero lo decís con laboca pequeña. si en lugar de decirlo así lo dijerais de otra manera, os saldrían todos los sapos y culberas que os roen las tripas.

9.La cuestión no está en quien ha apctado y por qué lo ha hecho., sino en por qué nadie ha querido pactar con vosotros. Deberiáis reflexionar sobre ello. Por cierto, ICV-EUiA no ha perdido, ha ganado tres escaños y ERC.


os aconsejaban tila en el primer post. Yo os aconsejo que consigais rápidamente dos piedras para machacárosla, porque no so queda otra. Estais donde mereceis. Os lo habeis buscado vosotros solitos.


Luis

13:33  
Anonymous Anònim said...

Evidentemente, aquí me he equivocado

4. Los orígenes de Montilla, auqnue de manera larvada, han sido tema de debate y continúan siéndolo. Hay muchos en ERC -y uno es el señor propietario de este blog, Carles Agustí, a quien no les parece bien que una persona nacida en córdoba sea presidente. Creo, sincermanete, que se equivoca y, encima, muestra su peculiar calaña al hacerlo. Del sujeto Sergi que por aquí aparece no diré nada. Él solo se descalifica.


Donde dice ERC, debe decir CiU

Luis

13:35  
Blogger Carles Agustí said...

Intervinc en aquesta interessant discussió només per desmentir una al·lusió directa que s'em fa i que és mentida.

En una de les darreres intervencions es diu que jo dic que Montilla no ha de ser President de Catalunya pels seus orígens, textualment diu que jo he dit que no vull que sigui president perque és nascut a Córdova.

Evidentment, i així podeu comprovar-ho, jo no he dit en cap moment aquesta barbaritat, que nego en rodó.

Conmino a les persones que dialoguen en aquest blog a fer-ho amb tota la llibertat, però a respectar la veritat en qualsevol dels casos.

13:55  
Anonymous Anònim said...

Catalunya haurà de patir un període més de tripartit, però un tripartit més espanyolitzat, per Montilla, amb menys pes d'ERC i més bloquejador de tot, pel fort pes d'IC-V.


Amigo , Carles, el artículo con el que abres este hilo es de claridad meridiana. Aquí todos somos mayorcitos y sabemos leer entre líneas. No me gusta la genete que no va de cara. Igual a ti te cuadra también lo de Larvatus Prodeo

Luisan

14:02  
Blogger Carles Agustí said...

Benvolgut,

Aqui tots sabem que el terme espanyolitzat es refereix a la ideologia i no als orígens. No vulguem veure coses on no n'hi ha si us plau.


Carles

14:08  
Anonymous Anònim said...

Sigo reiterando que no está bien tirar la piedra y esconder la mano


Luis

18:18  
Anonymous Anònim said...

Luis,

Tu recomanes til.la, i jo et puc recomanar, després de llegir totes les teves parides mentals, que necessites amb urgència un psiquiàtre que t'ajudi. En conec un de molt bó. Creu-me, descansaràs millor a la nit, i guanyaràs en qualitat de vida!

18:54  
Anonymous Anònim said...

claro, un psiquiatra de Ciu que me convencerá de que el eje izquierda derecha no importa.

Venga ya, que ni vosotros os creeis loq ue decís!!!



liberales y de izquierdas?
xenófobos y progresistas?
demócratas y cuestionadores del sistema parlamentario?


¿Trastorno bipolar? No, mentirosos al fin y al cabo

yo no soy psiquiatra, pero detecto bien vuestros problemas


a otro perro con ese hueso. Mejor que tila, te tomas un poco de arsénico,que el mundo será mejor.


Por cierto, solo habeis ido 300 a Sant Jaume. No está mal para una población de 7 millones(vamos que ha ido el 0,00005% de la población catalana a vuestra manifa contra la injusticia y el pacto por el poder)



En todo caso, es muy totalitario es to que intentas: hacer pasar por loco al disidente


Luis

01:19  
Anonymous Anònim said...

Y esta es para el propietario del blog:

Dices lo siguiente:

"el terme espanyolitzat es refereix a la ideologia"


Bien, de eso se deduce que debe existir una ideología llamada "españolismo"


A mi, cuando estudiaba, me enseñaron que una ideología era un sistema de pensamiento que articulaba una sociedad en su sentido amplio -o sea, en todas sus expresiones- De ahí se deduce que, como ideologías, podemos catalogar a términos como el liberalismo, el comunismo, el fascismo y el socialismo, por ejemplo.

A estos términos clásicos tu les añades otro: españolismo y supongo que otro más, catalanismo. ¿estás a caso diciendo que cada grupo nacional tiene una ideología que le es propia? mmmm...algo falla. Entiendo las diferencias entre liberalismo y comunismo, por ejemplo , pero no entiendo que diferencias, al margen de en materia lingüística, puede existir entre el catalnismo y el españolismo o, por reducción al absurdo, entre el catalanismo y el swahilismo.


Llegados a este punto, solo puedo deducir que, o bien no tienes claro que queire decir "ideología" y confundes lo que yo llamaría corrientes de pensamiento encaminadas a solucionar reivindicaciones parciales (feminismo, nacionalismo, ecologismo, animalismo -sí, existen, hay un partido llamado PACMA que se define como animalista), o, directamente, intentas confundirme a mi



Luis

02:18  
Anonymous Anònim said...

Jo no faig passar per boig al disident, quin talent tens per interpretar les coses com a tu et convè...!! i treure les coses de mare!. Ah! i dues puntualitzacions, el psiquiàtre que et recomano no és de CiU, em penso que vota Iniciativa com tu, per tant com és un colega potser et farà descompte, i una altra cosa, només una mala persona, radical i que no accepta que s'el contradigui recomanaría de prendre arsènic. Fes-t'ho mirar,maco!

17:53  
Anonymous Anònim said...

No, te equivocas. Una persona radical y que no acepta que se le contradiga te lo suministraría directamente por vía oral y/o anal. Yo, en cambio, como respeto la voluntad de las personas, solo te lo recomiendo.Tú puedes hacer lo que quieras.

Luis

17:56  
Anonymous Anònim said...

Definitivament, fas pena,noi!, estàs molt malalt!, desitjo sincerament que et milloris..., la gent com tu fà una mica de por.

Visca Catalunaya!

18:16  
Anonymous Anònim said...

Estic com preocupada.Aquest xicot,en Luis,noté res més a fer que escriure mails?Espero i desitjo que ara amb el Tripartit li donin feina...I parlant del Tripartit,tan sols vull dir,que tres perdedors no poden fer un bon govern.Pobra Catalunya!El sr.?Carod l'ha venuda!Ara bé ell que vigili.Té al sr.?Puigcercós al darrera...Sento que hagim de passar per tot això tots plegats.Jo ja sóc gran i penseu que si Catalunya sobrevisqué al franquisme,sobreviurà als TRES PALLASSOS!!! I en quan al prendre til-la,comenÇa't a preparar forÇa camamilla per tot el que hauràs de païr.Ànims i endavant! VISCA CATALUNYA!!! (Si pot ser lliure de tots els paràssits que arrossega)

Anna Maria

21:41  
Anonymous Anònim said...

Quienes son los parásitos estos?


Los exterminareis con raid?


En fin, es curioso ver la de tontadas que decís y los seguros que estais de que con añadir un visca Catalunya esas tontadas dejan de parecerlo....Por cierto, yo ya tengo trabajo y no necesito que nadie me lo facilite (quizá Mas en breve sí)

De todos modos, lo único cierto es que, de nuevo, estais en la oposición y que os quedan como mínimo cuatro añitos para acostumbraros. Si tomais tila, arsénico o ratafía es vuestra decisión

Luis

00:56  
Anonymous Anònim said...

EL DISSABTE VAIS SER A LA PL.DE SANT JAUME. EVIDENTMENT A LES SIS DE LA TARDA. DESPRÉS DAVANT DE LICEU.QUINA PASSADA!ES VA ACONSEGUIR QUE EL SR?MONTILLA,ENTRES AL GRAN TEATRE PER LA PORTA DEL COSTAT.QUINA VERGONYA DE PRESIDENT!ES VEU QUE VA TENIR POR.QUE HAURIA FET ELL EN EL LLOC DEL PRESIDENT COMPANYS?PLORAR?NO TÉ EL QUE S´HA DE TENIR PER A SER PRESIDENT DE CATALUNYA.

Anna Maria

09:49  
Anonymous Anònim said...

cuántos erais los que os manifestabais? 900? está bien sobre una población de 7 millones de personas. Representais exactamente un 0,12% de la población.


Realmente tienes razón, fue una manifestación apabullante.
Luis

10:00  
Anonymous Anònim said...

Bla,Bla,Bla!!!

17:25  
Anonymous Anònim said...

Esto último ...¿está en catalan o castellano?

17:35  
Anonymous Anònim said...

Está en chino hombre, que no conoces idiomas???

19:30  
Anonymous Anònim said...

¿Se supone que esto que has escrito tiene gracia?

19:59  
Anonymous Anònim said...

COMENTEU COSES QUE TINGUIN CERTA IMPORTÀNCIA I DEIXEU-LO PEL QUE ÉS.AQUEST PERSONAL ÉS EL QUE ES FARA RESPONSABLE?DE LA NOSTRE GENERALITAT PER UN TEMPS.QUINA GENTETA MÉS EDUCADA!HAURÍEU D'HAVER ANAT TOTS A L'ESCOLA ALEMANYA,COM ELS FILLS DEL "SOCIALISTA"MONTILLA.

ANNA MARIA

03:00  
Anonymous Anònim said...

O al Liceo Francés, como el ínclito y "progresista" Mas.

¿qué debió aprender allí?

12:25  
Anonymous Anònim said...

JO VAIG ESTUDIAR A L'ESCOLA SUÏSSA D'AQUÍ A BARCELONA ,PERÒ LA DIFERÈNCIA ÈS QUE ELS MEUS PARES NO ES FEIEN DIR"SOCIALISTES". AH!I DE RICS NO N'EREN...

A.M.

23:02  
Anonymous Anònim said...

Pues yo estudié en una escuela pública, un instituto público y una universidad pública. Y bien contento y orgulloso que estoy.


Por cierto, hay un punto en que me pierdo...Si mis padres no eran ricos y los tuyos tampoco ¿cómo es que tu estudiaste en la escuela suiza y yo no?


¿Sería que los míos se gastaban el dinero en droga o, simplemente, que tu mientes, y eres una niña bien convergente hija de padres mejor que bien?


Es curioso....no me imagino a mi padre gastándose dinero en droga, pero si te imagino a tí en la escuela suiza recogida por una chacha andaluza en algún sitio indeterminado más arriba de la Diagonal



¿Por qué mentís tanto los convergentes?

01:33  
Anonymous Anònim said...

QUINA POCA CULTURA QUE TÉNS LIEBER SCHWEIN!SI ELS MEUS PARES EM VAN ENVIAR A ESTUDIAR A LA ESCOLA QUE EM VAREN ENVIAR,VA SER PERQUÉ VAREN TENIR VISIÓ DE FUTUR I PERQUÉ ES VAREN PRIVAR DE MOLTES I MOLTES COSES PER TAL DE TENIR ELS FILLS BEN EDUCATS.´L'EDUCACIÓ TARD O D'HORA SURT,TAL I COM EN AQUEST BLOG ES POT VEURE...I EN QUAN A MENTIR,DEU SER QUE TU ESTÀS MOLT ACOSTUMAT A FER-HO,JA QUE JO NO DUBTO GENS QUE HAGIS ESTAT EDUCAT EN UNA ESCOLA PÚBLICA (AMB TOT ELS MEUS RESPECTES).MAI PORTS DEIXAR DE SER TAN DESAGRADABLE I COMPORTAR-TE COM UN ÉSSER CIVILITZAT? QUINA LLÀSTIMA EM FAS!JO CREC QUE PER EDAT PODRIA SER LA TEVA MARE,ESCOLTA UN CONSELL;AQUEST RESSENTIMENT QUE TÉNS A DINS TEU,NO ES GENS BO.MIRA SE ARREGLAR-HO!ÉS LA ÚLTIMA VEGADA QUE EM DIRIGEIXO A TU.NO VALS PAS LA PENA...AUFWIEDERSEHEN!!!

A.M.

23:26  
Anonymous Anònim said...

¿Ser civilizado equivale a ser convergente?

¿piensas acaso que por poner cuatro palabrejas en alemán eres más que yo?


Es curioso, pero siempre he pensado que los que alardena de cultura son los que menos tienen


Sobre lo de que puedes ser mi madre...en fin no se que decirte. La verdad que me alegro de que no lo seas. Gracias a Dios mi madre no es como tú


Hala, a cascarla (o hasta más ver, que viene a ser lo mismo que auf wieder sehen)

03:23  
Anonymous Anònim said...

Aquest tio de exremadreta està pirat,no?
És ben cert que n'hi han més fora que dintre...
I la seva família,pobre gent amb aixó a casa!

21:39  
Anonymous Anònim said...

Com una cabra. Qué hi farem al món hi ha de tot! A més de pirat és un molt mal educat i aixó no és culpa de l'escola aixó és familiar...

J.M.

12:19  
Anonymous Anònim said...

sois una pobre gente, sí....

15:15  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home