20 de novembre 2006

Ségolène Royal

Vagi per davant el meu suport a la candidata del Partit Socialista Francès a la Presidència de França, Ségolène Royal, en unes eleccions on molt probablement s'enfrontarà a una dreta cavernària representada per Nicolas Sarkozy i que sembla basar tot el seu discurs en la duresa aplicat a tot.

Ségolène Royal és la candidata del Partit Socialista Francès, però les seves idees i ideologia són el més clar exemple, si n'establim comparació, del tronat, caduc i mediocre discurs en el qual està instal·lada la teòrica esquerra de Catalunya. I no em refereixo a una possible comparació entre Royal i Montilla, que gairebé és un insult a la història política, sinó a les idees.

La diferència entre l'esquerra que representa Ségolène Royal, que podríem qualificar d'esquerra moderna, i l'esquerra d'aquí, la cavernària, és que la lider dels socialistes francesos és una persona sense cap tipus d'ancoratges en el passat, en idees que daten de fa 100 anys en alguns casos.

Ségolène desenvolupa la seva ideologia basada en un clar component social, però superant la dialèctica dreta - esquerra i donant respostes puntuals a cada problemàtica, no basant-les en prejudicis antiquats lligats a ideologies tronades. Ségolène Royal és capaç de ser progressista i socialista amb un discurs clar per exemple en matèria de seguretat, anunciant mesures contundents. O en matèria d'immigració, dient que a França no hi cap tothom i parlant de drets i deures dels immigrants, ben lluny del papers per a tothom de l'esquerra d'aquí. És capaç d'obrir el mercat econòmic si aquest es troba massa encorsetat, sense això treure cap component social als seus plantejaments.

I ho pot fer perque no té anclatges i hipoteques ideològiques, com la teòrica esquerra d'aquí, que abans de pendre cap decisió i proposar qualsevol idea, ha de mirar als anys 30 o als anys 60 del segle passat, per veure si la idea lliga amb els plantejaments de llavors.

Ségolène Royal és tot un exemple per la teòrica esquerra d'aquí, tot un exemple a seguir, de la travessia pel desert ideològica que han de fer i faran malgrat Carod-Rovira els doni el Govern cada vegada fent-los un flac favor fins i tot intern. Mentrestant ells renuncien a aquests models, l'altre exemple és Tony Blair al Regne Unit. Alguna vegada heu sentit a algun socialista d'aquí fer seu el model de Tony Blair? sentireu alguna vegada a algun socialista d'aquí fer seu el model de Ségolène Royal?. La resposta és no, pels motius que ja he explicat.

Mentre ells no ho fan, l'únic polític que ha dit emmirallar-se en la tercera via d'Anthony Giddens, la qual té a Tony Blair com a principal alumne, i a Ségolène Royal com a nova generació, ha estat Artur Mas, i l'únic partit Convergència Democràtica de Catalunya.

Així segueixin. Ségolène President ¡¡¡¡

18 Comments:

Anonymous Anònim said...

Mentirosillooooo.....

ahora resultará que Mas es el equivalente catalán de Royal....¿Sabes a quien se me parece más a mi?

A sarkozy bueno, eso por no citar a otro mucho peor...

13:39  
Anonymous Anònim said...

Ostres, el Luisan "El facha" o Luisan "El segoviano" ja el tenim aquí. De tant insistent es fa simpàtic i tot.

Ara ja no signes, deus ser tu no?.

Luisan, mira, un dia podríes desenganxar-te de l'ordinador i sortir al carrer, o sigui atravessar aquella porta que mai atravesses i darrera la qual hi ha una cosa que es diu carrer.

Si surts allà i mires, potser veuràs una cosa que es diu Sagrada Família, o Rius i Taulet, o el Tibidabo, algun element identificatiu que potser et fa pensar que ja no ets a Segovia. Curiós no?.

Si camines i escoltes a la gent veuràs que parlen un altre idioma molts d'ells, però què ha passat? t'han abduit els marcians???? No, és que no ets a Segovia ja. Parlen català, un altre idioma.

Si vas a un quiosc veuràs que, a banda de l'ABC, El Mundo, La Razón i El País, hi ha altres diaris, alguns d'ells en l'idioma raro aquest. Què ha passat?.

Efectivament, no ets a Segovia.

Ets en un lloc que es diu Catalunya, un altre país, on es parla català, on tot és diferent, on no només hi ha PP i PSOE...

I per tant no tot és com has après a Segovia veient el Coco del Barrio Sésamo "derecha - izquierda - derecha - izquierda - arriba - abajo", la vida política és una mica més complexa, i a Catalunya encara més, doncs hi ha una cosa que es diu catalanisme - espanyolisme.

Ves per on, tu que a Segovia lluies de ser d'esquerres, aqui Catalunya ets conegut com "El Facha", alguna cosa no quadra no?

Obres els ulls, obres la porta, tanca l'ordinador, tanca el Barrio Sésamo i passeja, passeja molt i pregunta molt, encara ets a temps de ser el Luisan, i no Luisan "El Facha".


Sergi

14:03  
Anonymous Anònim said...

Yo no soy de Segovia, soy de Viladecans y vivo en Lleida, así que, fíjate, todas esas tonterías quehas escrito carecen de sentido...

Además, ten en cuenta que para mi sois como un hobby. No hay nada más divertido que ver a un repelente niño convergente como tú intentando convencer a propios y extraños de la vigencia de ese peculiar sistema político que dibujaste no hace tanto:


" Aquí a Catalunya les dretes i les esquerres no importen, importa l'eix nacional. Segons aquest eix, els votatns del PSC, ICV-EUiA, Ciutadans i PP son fatxes, els de CiU són bona gent i als de ERC s'els han begut l'enteniment"


Cada vez que lo recuerdo me río.


Por cierto, unos amigos que tengo en el Consell de Districte -para que vea que salgo y me relaciona ¡incluso en catalán a veces!!!- me han contado la verdadera razón de las diatribas del señor agustí y de su inquina contra ese tripartito que se dice de izquierdas pero es fascista según tú. Por lo visto, el propietario del blog pensaba que si Mas ganaba vovlería a trabajar como "coordinador interdepartamental" y recibiría una subvención directa -en forma de abultado sueldo- para poder tener el tercer hijo. Como no ha sido así, está cabreado y escribe cosas en las que asegura que Segolene Royal y Artur Mas son las dos caras de la misma moneda.


Lo malo es que se le olvida -ya ti amiguito sergi también- que las monedas tienen cara y cruz y Mas es la cruz de la moneda catalana igual que Rajoy lo es de la española.


Por cierto, te recomiendo encarecidamente que visites Segovia. Allí la gente es agradable, se come bastante bien y nadie te pregunta donde has nacido ni te çetiqueta en función de la lengua que hablas. En Barcelona, la verdad, tampoco te lo preguntan -eso si no tienes la suerte de encontrate a uno de CIU-


Otra cosa


¿de verdad sigues manteniendo que todo el que no se declara nacionalista es un fascista?


Si es así, creo que tienes un problema que, la verdad, se cura viajando.

14:44  
Anonymous Anònim said...

Tens tota la raó en el que dius del Luisan,Sergi. Aquest paio de tant patètic s'acaba fent "simpàtic" el pobre...

19:30  
Anonymous Anònim said...

Sergi,
creu-me no hi perdis ni una estona més amb el Luisan"el Facha".És un pobre desequil.librat.
Parlant de una cosa important,jo crec fermament,que FranÇa té una gran sort en poder comptar amb una persona con la Ségolène Royal. Espero i desitjo,que molts dels problemes que tenen,amb un bon electorat conscient,la Sra.Royal els hi pugui solventar.
J.M.

03:01  
Anonymous Anònim said...

Una pregunta....¿sois conscientes de que no todo el mundo piensa como vosotros y que eso no es bueo ni malo sino necesario?

Ya me contesto yo: no sois conscientes, y por eso despreciais sistemáticamente todo lo que se aleja de vuestra línea de pensamiento unívoca.


Por cierto, le regalo diez céntimos a todo el convergente que me sepa explica qué quiere decir unívoca (y no vale mirar la web de la RAE, que es una institución centralista y opresora y como vosotros sois independentistas -o eso decís- no podéis utilizar sus servicios)


Hala, con Dios

12:58  
Anonymous Anònim said...

Venga, y vamos a seguir con los juegos...

Por diez céntimos, razones que justifican ese apodo que me habéis puesto y que aseguran que vosotros, a pesar de resultar un partido de derechas para el común de los mortales, sois una fuerza progresista y de centro izquierda.


Al que indique un mínimo de dos que resulten creíbles le regalo las obras completas de Ramon Lull

18:12  
Anonymous Anònim said...

Extractes de documents interns de CDC:

1- "CDC es defineix, ja en els seus documents fundacionals com una força socialdemòcrata i de centre esquerra. Aquest ha de ser el nostre punt de partida, que a més a més coincideix amb el centre de gravetat a l'entorn del qual trobem la majoria de la societat catalana. Hem de fer compatibles les polítiques dirigides a les classes mitjanes, basades en un estat del benestar adaptat als nostres temps, i les polítiques dirigides als sectors socials que no segueixen i que es troben en la marginalitat".

2- Jordi Pujol, 8 de novembre de 2006: "De fet, CDC fou aleshores, i és ara, un mix de pensament socialdemòcrata i socialcristià, més un cert component liberal per a preservar al màxim la llibertat personal".

3- Artur Mas, campanya electoral, octubre 2006 "A Convergència hi conviuen sense cap problema socialdemòcrates, liberals i democratacristians sota el gran paraigua del catalanisme".

Sergi

19:00  
Anonymous Anònim said...

¿y como casa eso con la política de subvenciones indirectas?

¿y con el pacto con el PP que permitió gobernar a Pujol en la última legislatura?


¿y con vuestras novedosas propuestas de control de la inmigración?





El PP, recuerdo, se define como un partido de centro reformista y el sentido común indica que se trata de un partido de derecha ultramontana. Igual resulta que lo que predicáis no es lo mismo que lo que sois y, por eso, ninguna fuerza socialdemócrata y de izquierdas (como ERC y PSC) han querido pactar con vosotros.

Haceos la preguntas correctas. No se trata de saber por qué no se ha permitido a Mas formar gobierno, si no de descubrir por qué nadie -ni siquiera el PP- ha querido pactar con vosotros. Habeis ganada las elecciones, de acuerdo, pero carecéis de la habilidad política para aseguraros los apoyos necesarios para formar gobierno. Eso, supongo que no lo negarás, es un problema.


Personalmente, yo creo que un partido siempre se sitúa una posición más a la derecha de donde afirma estar. Así, mientras el PP -que dice estar en el centro derecha- está realmente en la derecha y el PSOE -que dice estar en el centro izquierda- está en el centro, vosotros, que aifirmais estar en el centro justo (eso o algo parecido es lo que viene a significar la supuesta convivencia ejemplar a la que Mas alude), estais en el centro derecha. Los míos, que afirman ser de izquierdas, son sólo de centro izquierda o socialdemócratas.



Creo que ya os lo he dicho muchas veces: ser de derechas no es malo, lo malo -y lo tramposo- es no admitirlo. Quizá resulte de todo esto que sois vosotros y no las fuerzas del tripartito las que han mentido a los electores.



Evidentemente, no has ganado los diez céntimos. Ahora me explicas las razones que te llevan a definirme como "facha". Espero que su volada dialéctica sea mayor porque estas tres eran demasiado fáciles de rebatir

20:45  
Anonymous Anònim said...

Suposo que recordes qui va dir aquestes paraules no?:

"Ah, y una cosa: escribo en castellano porque se que te molestará más."

Ja et vam explicar perque ets un fatxa, t'ho recordo:

fatxa és aquell que odia el nostre propi país, la nostra llengua, la nostra cultura, els que volen acabar amb nosaltres diluint-nos a Espanya. Per activa (els que s'emboliquen amb la bandera espanyola) o per passiva (els que parlen de multiculturalisme, internacionalisme etc...) Tu deus ser d'aquests últims, per passiva, però fatxa igual.


Per cert, el terme facha a Catalunya ha agafat unes connotacions socials i històriques que el fan propi d'aquí, vé de feixista, però no és exactament el mateix. Tu no crec que siguis feixista, entès en els termes clàssics de la paraula, però si fatxa, com a persona que no estima Catalunya i que vol espanyolitzar-ho tot, ni que sigui per passiva.

Montilla és fatxa, Albert Rivera és fatxa, Vidal-Quadras és fatxa, Luisan és Luisan "El Facha". És així, pica eh?,


Sergi

09:56  
Anonymous Anònim said...

Claro que escribo en castellano porque se que os molesta más, pero eso no me convierte en "facha", sino en un simple tocacojones... de todos modos ya se que para tí cualuiqer persona que no habla ni piensa como tú es un facha. Ah, y una cosa....yo tengo un nivel D de la Junta Permanent de Català ¿tú, que tienes? ¿Una etiqueta de Ratafía?

Yo no odio ni tu país, ni tu cultura, ni me envuelvo en banderas ni soy multiculti chupiguay de la muerte. En sí, y por si no te has dado cuenta pienso de manera parecida a MAragall, Saura o Zapatero (una España diversa capaz de aceptar que además de la identidad que Franco quiso imponer como única tiene otras muchas y válidas)Maragall y Zapatero también son fachas?

Si ellos lo son y Mas no, yo aceptaré serlo encantado


Mi intención no es disolver ninguna de esas identidades pero, bien pensado, no me disgustaría ver como te disuelves tú en ácido clorhídrico o sulfúrico, pero como soy tolerante y no violento (que no multiculti) me limitaré a soñar con que eso suceda


Lo de la nueva acepción del término facha es una cosa que decís tú y tus amigos. Que yo sepa, no consta en ningún diccionario conocido.... De todas maneras puedes proponerlo al Institut d'Estudis Catalans....


Vaya, es una lástima que eso que tanto me debe picar sea sólo algo que habeis decidido llamarme tus coleguitas convergentes y tú.
Mis amigos y yo, en lugar de llamarte facha, nos conformamos con llamarte otras cosas mucho más graciosas y creativas como, por ejemplo, cagabandúrries

Has vuelto a perder los diez céntimos. A este paso vas a tener que pedirle un cheque a Mas para comprarte las bolsas de pipas...



Venga, ya puede pasar el siguiente, que el amigo Sergi no me ha durado ni dos asaltos..


Pd ¿No te paellidarás Cortés , verdad? Es que tengo una sospecha....

¿Me aclaras lo de la fijación con Segovia?

15:13  
Anonymous Anònim said...

Y venga, para ver si esta vez tienes más suerte, vamos a hacer otro juego:


Por diez céntimos, razones que convierten a CiU en la opción más sensata apra que Catalunya alcance la independencia.

Recuerdo que tu dijiste que CiU era independentista y que desaparecería como partido cuando esta se consiguiera. Yo, que soy periodista y como he dicho tengo un nivel D, he entrevistado varias veces a Mas y a Duran y no han dicho nada sobre el tema.


De todos modos, no dudo que tú me aclararás las cosas. O igual no, porque en las dos últimas cosas que te he preguntado has quedado mal pero muy mal.Espero mayor nivel dialéctico, ya lo he dicho...

15:43  
Anonymous Anònim said...

Sense entrar a debat, només diré que comparar Artur Mas amb la senyora Royal és una indecència.

15:59  
Anonymous Anònim said...

Vaya, los fachas nos multiplicamos como setas!!!!

16:17  
Anonymous Anònim said...

Carles, Sergi, de debó que considereu que Convergència Democràtica de Catalunya és un partit d'esquerres? Ni tan sols de centre-esquerra? Ja no m'atreveixo a preguntar-vos per Unió Democràtica. ¿No creieu que més que una política de xecs el que els cal a les famílies és més inversió en les escoles de manera que els fills d'en Carles i la Mar puguin assistir a una escola pública i s'estalviïn la qüota de la privada? He trobat d'alló més encertada la definició que tothom està un pas més a la dreta del que admet. També hi coincideixo pel que fa a l'aprensió que em fa la gent que insisteix que no és de dretes, creant-me una sensació esquizofrènica en comparar la seva insistència amb els seus arguments. Gairebé tanta aprensió com aquells que donen per caducada la contraposició entre dretes i esquerres. Una mica allò que el gran èxit del Dimoni, va ser convencer-nos que no existia.
Per altra banda, sembla que la relació amb en Luisan ja ve d'altres posts i no m'atreveixo a valorar amb prou criteri les invectives que us llenceu. Això sí, les paraules tenen significat i no és bo retorçar-lo. De la mateixa manera que m'encén d'allò més la gent que adjectiva el seu partit com a popular o que directament el subjectiva amb ciutadans, pervertint el sentit original d'aquestes paraules, impedint-ne el seu ús en el futur (ja no puc participar d'una festa "popular" ni seguir considerant-me "ciutadà") em molesta que termes amb tant de pes com feixista o facha, els empreu amb aquesta alegria. El feu servir com a insult a la més mínima contra que us rebat els arguments. Esforceu-vos a trobar el mot adequat a cadascú i a cada situació.
Només una darrera cosa, si em permeteu el consell, no menyspreeu el rival. No en qüalifiqueu cap de patètic, sobretot aquells que són capaços d'argumentar les seves idees. Un culé om en Carles (Metz, CSKA de Moscou, Gramenet...) hauria de tenir-ho molt present.

Jordi

13:22  
Anonymous Anònim said...

Bueno, gracias por los refuerzos Jordi. Sólo me queda decir que la táctica de estos muchachotes es bastante vieja: intentar dejar al adversario por idiota y repetirlo tantas veces como se pueda con el objetivo de que al final él mismo se sienta como tal.


En todo caso, recuerda que este blog sólo es un sitio donde los convergentes entran para rascarse el ombligo unos a otros y darse besitos.


Suscribo eso de que negar la dicotomía izquierda derecha equivale a otrogar el triunfo definitivo a Satán. Y conste que no establezco paralelismos esntre su figura y la de Mas


Por cierto, tradarán poco en cargar contra tí.

14:25  
Blogger Carles Agustí said...

Per al·lusions.

Jordi, la definició que jo defenso de CDC, i és com ens definim, és que és un partit nacionalista, que basa el seu ideal en l'eix catalanisme - espanyolisme, deixant en un segon pla l'eix dreta - esquerra, per mi directament obsolet.

Si ens fixem en aquest secundari eix, a Convergència hi conviuen socialdemòcrates, liberals i democratacristians bàsicament, i per tant les derivades combinables entre aquestes tres ideologies: socioliberals, socialcristians etc... però tothom deixa en terme completament secundari aquestes ideologies per prioritzar el fet nacional.

Certament CDC és l'únic partit català, i en boca d'Artur Mas, i més d'una vegada, que ha fet aproximacions a la tercera via de Giddens, i que encarnen Tony Blair i Ségolène Royal.

14:29  
Anonymous Anònim said...

Carles:

Para tí puede que el eje izquierda-derecha esté obsoleto, pero creo que para el electorado no. Por eso no habeis conseguido mayoría absoluta y las tres fuerzas que se reconcoen abiertamente de izquierdas han sumado mas escaños que vosotros. La dicotomía está viva, otra cosa es que tú la quieras negar.


Lo del eje españolismo-catalanismo plantea dudas. De loq ue dices, deduzco que vuestro fin es hacer que todo se decante en favor del catalanismo. Hasta ahí de acuerdo, es vuestra opción pero, y pregunto, ¿qué pensais hacer cuando lo consigais? O mejor ¿qué sentido tendrá un partido cuya ideología -lo dices tú- gira alrededor de ese eje únicamente si un día Catalunya se coinvierte en Estado? Una de las mentes preclaras que por aquí rondan ha dicho que desaparecereis. La verdad, creo que es una explicación bastante pobre y hasta un punto ridícula.

Tampoco es cierto eso de que seais el único partido catalán. Si somos serios, todos los son. Además, citar a Giddens y a Blair no es garantía de nada. Si no me equivoco, el segundo cazaba patos en doñana con Aznar, ínclito señor de derechas que también llegó a reivindicar sus ideas.


Venga, siguiente, asalto...

14:59  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home