02 de desembre 2006

On són Òmnium Cultural i altres?

Soc soci d'Òmnium Cultural, perque vull que hi hagi entitats sorgides de la societat civil que defensin la llengua i cultura catalanes en tots els terrenys. També he col·laborat moltes hores amb la Plataforma Pro Seleccions Nacionals, per exemple recollint un bon grapat de les més de 500.000 signatures recollides en favor de l'oficialitat de les nostres seleccions, perque és important que la societat civil lideri aquests processos.

Quan els nacionalistes érem al Govern notava l'alè al clatell d'aquestes entitats i moltes altres de la societat civil que no ens en deixaven passar ni una, especialment dur fou el marcatge els darrers anys de Govern de CiU, i ben fet, feien la seva tasca, la tasca que des de la mateixa societat civil els encomanàvem.

El que em sorpren és que precisament ara que els nacionalistes ja no som al Govern, doncs ara aquestes entitats hagin desaparegut de l'escena política. No hi ha hagut cap posicionament a favor d'un Govern nacionalista, ni absolutament cap reacció davant el fet històric que un delegat del PSOE assumeixi directament la Presidència de la Generalitat per primera vegada a la història, amb el risc evident que això comporta per a la llengua i cultura catalanes i els nostres anhels de llibertat. Un delegat del PSOE que en el seu discurs d'investidura deixa ben clar que la reivindicació nacional s'ha acabat, i on no diu ni una sola paraula sobre seleccions nacionals, aparcant el tema. I tots aquests, inclòs Òmnium Cultural i la Plataforma Pro Seleccions Nacionals Catalanes, callats igualment. Per cert, la única que no ha callat, la única que ha mostrat la seva preocupació per la deriva del nou Govern ha estat una de les que teòricament es considerava precisament més polititzades, Sobirania i Progrés, que curiosament té el mateix nom que la Ponència marc d'un dels darrers congressos de la JNC als qual jo vaig participar com a militant.

Se'm acudeixen dos tipus d'explicacions força evidents: 1-) ERC s'ha infiltrat fins a la mèdul·la en bona part d'aquest moviment associatiu, polititzant el que havia de ser simplement societat civil organitzada. 2-) En conseqüència, l'abandonament de la reivindicació nacional per part d'ERC ha anorreat completament totes aquestes entitats de la societat civil catalanista.

No només han callat, sinó que sembla que alguns dels seus dirigents passaran a rebre ordres del Montilla al Govern català, igual que determinats periodistes, dels que semblaven entendre o compartir la causa, la causa de la pela és clar, o sigui de l'Euro, és la única que finalment entenen.

El catalanisme ha tingut sempre la seva força en la societat civil, en els múltiples moviments organitzats de la societat catalana, que l'han acabat conformant, i dels quals, en deriva el braç polític. Si ara resulta que, per les raons que sigui, les principals entitats de la societat civil catalanista han desaparegut, fins i tot callen davant dels evidents riscos als quals ens exposem durant aquesta legislatura, és que aquestes entitats ja no serveixen, n'hauran de sortir de noves que recullin el sentiment catalanista de reivindicació nacional, ara bàsicament fora del Govern.

Jo ja faig un pas. Si Òmnium Cultural no reacciona d'alguna manera en els propers dies ja poden començar a tramitar la meva baixa.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

No s'hauria de tramitar tan sols la teva baixa,s'hauria de tramitar la baixa de tots el catalans associats a Òmnium que tinguéssin un mínim de vergonya,per tal de fer constar la seva disconformitat amb la abans esmentada entitat.

On és aquell orgull dels catalan que varen saber plantar cara a en
Galinsoga? On són els de les vagues del tranvies i tantes i tantes coses com es feren en plena Dictadura? Tots morts... Ens hem convertit en un gran ramat de bens!

Òmnium Cultural ja fa temps que té una actuació molt extranya. Recordeu l'etapa del Estatut... Potser fa falta una gran remodelació allà i en altres llocs.

Desperta ferro!!!

00:57  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home