01 de juny 2011

El Comentari: Sobre les acampades

Creieu que s'han de desallotjar els acampats a Plaça Catalunya en ocupar un espai públic?

7 Comments:

Blogger Carles Agustí said...

En uns dies deixaré en aquest blog la meva opinió sobre tot el fenòmen 15-M, les acampades etc...

En tot cas, la meva opinió és que no se'ls ha de desallotjar.

10:07  
Anonymous greips said...

no crec que sigui prudent ni necessari. Tampoc ho era abans que es volgués "netejar".

ara bé, si s'acampa a Gràcia s'haurà de desallotjar carles? ;-)

15:32  
Blogger Carles Agustí said...

Si el moviment és el mateix, amb la mateixa filosofia i comportament, no.

16:34  
Anonymous Anònim said...

encara que penso que hi ha algú darrera d’això, entenc els indignats, és ben cert que hi ha un nivell d’atur de gent jove i preparada que no pot ni trobar en alguns casos, una feina mediocre i molta gent d’aquet col•lectiu esta rumiant aprendre Angles Alemany i emigrar fora d’aquet país.

Penso que ocupar un espai públic durant un llarg espai de temps, pot causar greus problemes, tan als manifestants com a altre gent que no pensa igual que ells, a mes a mes qualsevol dia pot vindre un grup de diferent ideologia i fer al mateix.

Jo també estic indignat, actualment, els dos membres de la família, estem en atur, tenim dos fills i no som ja tan joves com els que estan a la Placa de Catalunya, però no ens quedem amb el braços creuats i estem mirant d’iniciar un projecte empresarial .

De tota manera, quan arriben les eleccions, expressem la nostra satisfacció o insatisfacció i ho fem a les urnes.

Crec que s’han de desallotjar els acampats sense les forces d’ordre públic, amb la mediació,i arribant a acords.



Salutacions
Joan

17:34  
Blogger Carles Agustí said...

La saturació perllongada del mercat laboral és un dels grans mals de la societat i motivador de les acampades, a més d'altres coses.

17:41  
Anonymous Anònim said...

La tipologis dels "indignats" és diversa i, segur, que hi ha moltes queixes en les que que tenen raó. Evidentment, la manca de feina és un problema molt greu però, malauradament, penso que ara estem pagant les conseqüències de crear una societat d'aspirants a "funcionaris". Una titulació universitària no és garantia de feina; és un pas més cap a la teva formació i adaptació al món real. S'ha d'afavorir que la gent pugui emprendre els seus negocis, que l'administració afavoreixi de veritat això i no com a nous recaptats... Entre els "indignats" no he vist cap referència a l'abús que determinats empleats de la funció pública, com són els 9 dies de lliure disposició. Només anar repetint que paguin els rics i que els polítics són uns lladres. A part, que encara hi ha qui no sap que el mur de Berlín ja fa uns anys que va caure.
Ara bé, crec que això no et dóna dret a ocupar un espai públic durant tant de temps.
I una cosa que em va fer molts tristesa i que denota la cultura i la sensibilitat dels que "viuen" a la plaça: el Monument Macià està ple de pancartes. Ningú ha fet cap referència a com es pot maltractar així un símbol del país. Segurament són ciutadans dels món on aquestes petiteses de nacionalismes no importen per res. Per això en cap conclusió es parla del dret a l'autodeterminació.
Em preocupa molt aquesta guerra dialèctica intransigent. No són ni capaços de deixar passar un camió d'escombraries a netejar la seva pròpia porqueria en un espai de tots. Al contrari, li punxen les rodes...
Albert

09:12  
Blogger Carles Agustí said...

Molt d'acord Albert, hi coincideixo plenament. També havia pensat jo això del monument a Francesc Macià. Sociologia curiosa la que es reuneix a la Plaça Catalunya, castellanoparlant i castellanopensant.

Malgrat tot expressen un mal que existeix, com és la distància política - societat i que hem d'afrontar.

12:53  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home