15 de maig 2011

Crònica de campanya 10: L'últim cartutx del PSC-PSOE














La manifestació contra les retallades era l'últim cartutx del PSC-PSOE per remuntar. Sense idees ni projecte, com la pràctica totalitat del socialisme mundial, en decliu definitiu, basen tota la seva campanya en atacar el rival, en la contracampanya.

El PSC-PSOE tenia tres armes i un petardo gros. Tot se'ls ha enfonsat:

- Dir que Trias seria el delegat d'Artur Mas a Barcelona. Curiós i sorprenent argument que el mateix Trias es va encarregar de destrossar el primer dia de campanya, dient-li a Hereu que ell era doble delegat, de Madrid - PSOE i de Montilla. Hereu no s'ha atrevit més a treure aquest argument, i menys amb la votació a Madrid del Fons de competitivitat.

- Les retallades. A banda de que són provocades per ells mateixos (això els és igual perque el país els és igual i només es preocupen per ells), la mateixa votació dels Fons de competitivitat desarticula completament aquest argument, que ni Hereu s'atreveix a treure quan té a Trias al davant.

- El pacte CiU-PP. Treure aquest argument, el de sempre, el de la por, és un exercici de ridicol polític, esperpèntic, de desesperació del qui se sap perdedor. Però fer-ho de la manera que ho va fer Hereu, a la darrera intervenció del debat, quan ja Trias no tenia dret a rèplica, és matar l'argument i tirar-te'l en contra. Més ridicol quan davant hi tens a Trias, un socialdemòcrata conegut per la seva sensibilitat social, i amb bagatge de gestió en aquest terreny com ser el pare del model sanitari català.

- El petardo gros era la manifestació contra les retallades, o millor dit contra CiU. Una manifestació política, amb el simple objectiu de desgastar CiU. La pròpia votació del Congrés desarticula el paper del PSC-PSOE en aquesta manifestació, a la què Hereu havia d'anar i que finalment no es va atrevir ni a anar per a que no se li girés en contra. A més l'assistència va ser mínima, i la seva incidència nul·la més enllà del joc que li volen donar alguns. A més, i tal i com mostra la foto, la manifestació es girava contra els qui l'organitzaven i en sentit contrari al que volíen.

Els tres arguments i el petardo gros tots han fet aigua. No els queda res.

Ahir dissabte, Xavier Trias va fer l'acte de lluita contra la crisi que no va poder fer el dia que la campanya va quedar suspesa pel terratremol de Lorca. Ho va fer en format roda de premsa, doncs ja no donava temps de muntar res més. El missatge és que la millor política social és la creació de feina, i que la lluita contra la crisi serà la màxima prioritat, sent la creació de feina el gran esdeveniment de la legislatura. Mesures estrella, la creació de la taula de seguiment de la crisi i dels mediadors de districte.

Després acte a Sant Andreu. i al vespre l'acte jove a la discoteca New York de Ciutat Vella, amb festa final. L'objectiu de Trias és que els joves puguin fer realitat els seus projectes i somnis a Barcelona i no haver de marxar fora.

Ahir al matí, i després de la roda de premsa de lluita contra la crisi, he anat a fer campanya a Gràcia, on teniem paradeta amb jocs infantils al Passeig de Sant Joan - Indústria. Al vespre he assistit a la festa jove.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

La diferencia amb el PSC, continua augmenten de forma espectacular.

Els socis de Jordi Hereu a L’ajuntament de Barcelona i posteriorment amb govern tripartit , no son una bona opció de pacte electoral, perquè ja es van posicionar en contra de CIU i dels seus electors.

Penso que l’aliança Portabella/Laporta, passarà factura ERC.

Sembla clar que no hi ha una victòria amb majoria absoluta, però hi ha una predisposició molt alta dels votants de CIU, que un pacte amb Alberto Fernández (PP), serà peça clau per la governabilitat.


LA PORRA:

CIU 17
ERC 3
ICV 2
PP 9
PSC 10

Salutacions
Joan

09:01  
Blogger Carles Agustí said...

Gràcies pels comentaris Joan. La nostra intenció si som la força més votada, és governar en solitari buscant acords puntuals de la resta de forces polítiques.

15:47  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home