15 de maig 2011

Crònica de campanya 9: El debat de TV3

Pel matí acte d'educació amb la lluita contra el fracàs escolar (35% a Barcelona) i la creació de 10.000 places d'escola bressol, consorciades allà on es pugui, en el frontispici de Xavier Trias.

Per la tarda l'acte de Ciutat Vella, on Xavier Trias ha promès fer fora de Ciutat Vella els que estan podrits.

Després de l'acte de Ciutat Vella ens hem tancat amb al candidat per preparar el debat de TV3, la preparació del qual m'ha impedit, tal i com tenia previst, assistir a diversos actes de campanya que hi havia a Gràcia.

A quarts de nou hem enfilat cap a TV3, circulant ràpidament per la Diagonal, doncs a aquella mateixa hora hi havia la Rua del Barça, celebració la qual ja sabiem taparia, com a mínim, bona part d'un debat que no tindria l'audiència d'altres vegades per aquest motiu.

Abans de començar el debat, i a la mateixa sala on estavem instal·lats a TV3 l'equip de CiU, Josep Cuní ja ens ha advertit que facilitaria la polèmica i els cara a cara dins del debat. Així ha estat. El moderador ha estat bàsicament absent, cosa que ha provocat un excés de soroll i bronca.

La primera part del debat ha transcorregut en aquests paràmetres, bronca i soroll. Entre això, i que coincidia amb el Barça al Camp Nou, l'audiència ha estat mínima, i l'arribada de missatge també.

La segona part del debat ha estat diferent, més audible, amb intervencions més programàtiques, i amb menys brega. Trias ha trobat el seu lloc, col·locant totes les seves propostes i amb bones rèpliques.

El final del debat mereix capítol a part. Com perdre un debat a l'últim minut, amb autogol de José Zaragoza, Carles Martí o algún dels "cervells" que hi tenen al carrer Nicaragua. Ensenyar una foto de Trias amb Aznar a la darrera intervenció del debat, quan el rival ja no té ni dret a rèplica, és el tipus de baixesa que la gent vol precisament desterrar de Barcelona, a més d'argument caduc i ridicol.

Crec que Hereu ha perdut, per les formes, per interrompre, pel tò nerviós, i sobretot per la foto. També crec que els altres 4 han estat correctes, bé cadascú per al seu públic, sense restar.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Benvolgut Carles,
M'acaben de trucar avui diumenge a casa des del telèfon 93 619 70 85:

– Digui´m?

– Miri el truco de part de l'alcalde Sr. Jordi Hereu que li vol recordar que el proper dia 22 hi ha eleccions municipals.

– Si, no pateixi que a casa ho tenim tots ben present.

– Perfecte, li fa res que li faci unes preguntes.

– Oi tant, digui-m.

– Què prefereix un ajuntament governat per l'esquerra de Jordi Hereu o la dreta de Xavier Trias?

–Perdoni però aquesta enquesta està mal feta. Vostè diu de dreta a Xavier Trias i no és correcte. A més, també titlla d'esquerra al Sr Hereu i d'això n'hauriem de parlar. Quanta obra pública ha fet amb tot el que han expropiat a 22", poblenou...?? Disculpi, no tinc res contra vostè però no és correcte aquest plantejament.
– D'acord doncs moltes gràcies per la seva atenció. Bona tarda.
– Bona tarda.

Resumint: deuen estar molt i molt apurats per anar buscant el vot telèfon per telèfon. M'imagino que les preguntes que m'havia de fer aquesta noia deurien ser de la mateixa tendenciositat... les retallades, els pactes amb el PP...

Espero que el 23 de maig obrim un nou món, si no ja podem començar a demanar exili a algun lloc on no hi hagi tan sectari.

Salutacions

Albert

21:45  
Blogger Carles Agustí said...

Gràcies Albert, la informació que em passes és molt vàlida i avui l'hem tractada al Comitè Electoral.

15:49  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home