03 de maig 2011

El Comentari: La mort de Bin Laden

Aproveu l'operació dels Estats Units d'assassinat de Bin Laden i les celebracions que hi ha hagut al carrer?

5 Comments:

Anonymous Un jove ciutadà said...

És difícil respondre un SÍ o un NO rotuns. Personalment... no se per on començar però estic una mica perplex. Avui he comprat el diari La Vanguardia, les primeres 20 pàgines parlaven només de l'assassinat d'Ossama Bin Laden (com s'hi no haguessin passat més coses al món). En part m'ha alegrat, el cervell del grup terrorista més buscat i que més mal a fet a la humanitat per fi deixarà d'existir, hi havia gent que deia que el terrorisme s'ha acabat. Jo no ho crec pas. Sempre és bo escoltar que una persona dolenta no tornara a fer mai més mal. El que em preocupa és el que ha deixat radera, tot un moviment religiós en contra de les democràcies occidentals. Fer pública la notícia de la mort del líder de Al-Qaida no m'ha semblat bé. Això l'únic que farà serà despertar la set de venjança dels seus seguidors. A més, no serveix de res matar al líder d'un moviment si no tens controlats tots el seus seguidors. Això és com l'Alemanya nazi, si haguessin matat a Adolf Hitler tot el moviment nacionalsocialista, les morts, la guerra...tot s'hauria acabat? Obviament que no, algun alt comandament nazi l'hauria substituit (Himmler, Goering, Herss, Borman...). Doncs amb aquest tema el mateix. Crec, també, que se l'hauria d'haver capturat al senyor Bin Laden perquè reves un judíci just però pel que he llegit va oposar resistència (era d'esperar). Un terrorista menys sí, però això entre altres coses, està, si encara no ho ha fet, generant una set de venjança entre els seus seguidors que potser, i esperem que no passi, haura'n de pagar persones innocents.

17:26  
Anonymous Anònim said...

Bon dia Carles, crec que no és correcte parlar d'assassinat. És a dir, la policia no assassina, si no que mata, igual que en una guerra no s'assassinen si no que es maten. Per tant, a Bin Laden l'han mort.

Aquest personatge és el líder d'una gent que ens volen veure morts, no ens enganyem. No aposten per una convivència, ni una tolerància. La guerra a l'infidel és així de clara.

Per tant, s'ha de pressionar amb tots els mitjans per a que aquesta gent no tinguin lloc a la nostra societat. Els Estats Units? Els han mort milers de persones a casa seva... Quan han pogut han intentat capturar el responsable i... l'han mort.
Això farà augmentar les reaccions violentes? Crec qu el pla ja el tenen i si no hi ha hagut més atemptats és gràcies a l'eficàcia policial.
Si tens una estona llegeix el darrer llibre de la Pilar Rahola...
Salutacions
Albert

13:42  
Blogger Carles Agustí said...

A mi m'agrada que els culpables siguin apressats, jutjats i paguin amb penes de presó.

No estic a favor de la pena de mort en cap cas.

Soc cristià i creient, però no precisament devot del Vaticà, tota manera, les declaracions amb qui més m'he identificat han estat les del Portaveu de la Santa Seu, on diu que, com a cristià, no pot alegrar-se de la mort de cap ésser humà, tot i entendre les circumstàncies més o menys dèia.

Estic content de la desaparició de Bin Laden, crec que és una molt bona notícia per al món, però m'hauria agradat que hagués anat d'un altra manera. Crec que ha imperat la venjança a la justícia en sentit estricte.

14:33  
Anonymous Anònim said...

D'acord amb tu Carles,

Dades poc clares , una execució en tota regla, que generarà mes violència, el mes lògic que l’haguessin capturat per interrogar-lo, per tal de aconseguir mes informació i jutjar-lo amb la llei a la ma.
La casa on es van produir el fets, ¿valorada en un milió d’euros?, no penso que aixo sigui preu de mercat, penso que el tassador s’ho tindria que fer mirar, a mes a mes amb 500 € en efectiu que li varen trobar, dona per fugir nomes en transport públic.


Salutacions
Joan

14:46  
Blogger Carles Agustí said...

Avui al diari ARA surten unes informacions interessants al respecte.

15:18  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home