19 de maig 2011

Crònica de campanya 14: Estats d'ànim



Porto ja unes quantes campanyes electorals de tot tipus, suficients com per dir que en força mesura les campanyes acaben sent estats d'ànim, d'un i altre equip, d'un i altre partit, d'un i altre electorat.


Diverses incògnites floten sobre el resultat final de les elecciones de diumenge: com afectarà el desmoronament de la campanya del PSC-PSOE? penalitzarà l'electorat la seva agressivitat? tindrà algun efecte el gastat missatge de la por a una dreta que no ho és? pot ser que una força política que no diu propostes obtingui rèdits electorals? tindrà alguna afectació electoral el tema de les retallades? hi haurà onada final de canvi? influiran en la participació les acampades?...


I per sobre de tot això, els estats d'ànim. Amb influència depenent del dia, d'alguns d'aquests aspectes, l'ànim dins de CiU és bó, o molt bó, en l'equip de campanya i en les Agrupacions i militància. Nervis barrejats amb la sensació d'estar a punt de fer quelcom històric. Nervis però per la lògica incògnita del resultat final i com poden influir-hi tots aquests factors. Estarem en onada i anem creixent, o el resultat ja és el que venia marcat abans de començar la campanya?.


Pel que fa a l'altre costat, al partit socialista, malgrat el que mediàticament intenten mostrar, pel que arriba, la sensació és de derrota, de que no arriben, de que no ens atrapen, fins i tot de desfondament, i per sobre de tot desesperació, la desesperació que mostren els darrers spots del PSC-PSOE, completament en negatiu, fora de lloc, mostrant imatges de Jose Maria Aznar i relacionant-los amb CiU.


A 4 dies de les eleccions, ahir Xavier Trias va presentar la seva proposta del nou barri Blau @ Ictinea, que preten relligar Barcelona per darrera de la muntanya de Montjuic.


Al migdia dinar amb joves emprenedors o persones que han sabut trobar el seu camí en diferents àmbits professionals. El missatge de Trias va ser que per sortir de la crisi cal estar al costat dels qui poden crear llocs de treball, o sigui ells, i que cal aprofitar el potencial de Barcelona per a que es puguin fer realitat els projectes de tots els seus habitants, especialment els joves, i no hagin de marxar fora.


Trias va acabar el dia a l'acte territorial de l'Eixample, on, en un animat acte, va rebre el suport dels bombers de Barcelona, un altre col·lectiu deixat de la mà de Déu per Jordi Hereu.


El matí de despatx, preparant continguts de campanya, no me'l va treure ningú. Assistència al dinar de joves emprenedors, gran acte però no precisament "dinar", i per la tarda més despatx i cap a casa a cuidar família, doncs ahir la Mar arribava més tard.

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

El PSC en argot. Ciclista estaria fen el següent:


Fer la Goma: (No confondré amb GOMA se sol dir fer la goma en el moment que un corredor s’acosta al escapat i en el moment d’agafar-los, torna a despenjar-se per falta de forces., perque ha rebut un altre atac, amb un canvi de ritme molt fort

Anar amb butaca: arribar sense esforç, llepant roda.

Agafar una pàjara:: significa desfondar-se, o sigui, no poder seguir el mateix ritme per falta de forces degut normalment a deficient alimentació.

Pedalar quadrat: pedalar de forma brusca, sense ritme, per falta de costum o entrenament o sobrentrenament.

Passat de voltes: Es diu això si un corredor està amb defalliment perquè ha sobrepassat el seu límit.

Pujar a remolc: Recolzar-se en un vehicle per propulsar-se cap endavant (està penalitzat amb expulsió).

Encara que intentaran Fer l’afilador:: Tocar amb la roda davantera, la roda del darrera del corredor que va al davant, produïnt una caiguda.


IU i ERC,

Aiguadors: serien son el corredors que esperen al vehicle d’equip per recollir aigua per a la resta de companys.

(TRIAS I EL SEU EQUIP)

Tirar del paquet: Anar al capdavant accelerant la marxa del pilot.
Posar femella: : Passar a plat gran i a pinyó petit per rodar ràpidament:

CONCLUSIO:

Perquè no es produeixi una

Montonera: Es parla de montonera en produïrse una caiguda en grup o una caiguda múltiple.

El 22 hem de votar amb consciencia.


Salutacions
Joan

20:15  
Anonymous Anònim said...

Benvolgut Carles,

Acabo d'arribar a casa hi sí que estic indignat. A la bústia de casa em trobo una octaveta a tot color anònima "Trías hizo presidente a Aznar. El PP, si puede, hará alcalde a Trías", inclou una foto d'en Xavier Trias amb l'Aznar.

Es pot tenir més baixesa moral –ja no dic l'insult que em ve al cal referint-me a la mare del que ha fet l'octaveta– no signar aquest escrit?. Realment si algú sobra en aquesta dita democràcia és aquesta pandilla sectària que posen el discurs a només atacar els altres, a fer servir només el castellà per encendre els votants "compañeros amigoss del Felipe".

Si t'interessa l'octaveta, deixa'm un correu i te l'envio.

Això ha passat a Nou Barris.

Una abraçada.

Albert

15:38  
Anonymous Un jove ciutadà said...

Hola Carles,

Hem sento indignat, aquestes campanyes de CIU no despeten l'interès per la política entre els joves. Vaig pel meu centre d'estudi i quan parlem d'alguna cosa que s'apropa a la política tots diuen coses en contra. Per que tot això? Que ens està passant? La política entre els joves està morin.... hem sento molt indignat.

21:51  
Anonymous Anònim said...

Albert, jo m'he trobat el mateix paperet anònim a la búsctia, també sóc de Nou Barris.

04:23  
Anonymous Anònim said...

Ja els està bé tant paper anònim i tant joc brut. Els resultats ja han dit el que pensen les persones.

FELICITATSSS!!!!

Albert

13:18  
Anonymous Un jove ciutadà said...

VISCA CIU! VISCA CATALUNYA! CIU HA ARRASSAT A TOT EL PAÍS!! SÓN UNES DATES HISTÒRIQUES PER LA NACIÓ DELS CATALANS!!!!!!

21:54  
Blogger Carles Agustí said...

Disculpeu tots per la tardança en la resposta, la veritat és que després de dies tan intensos, una mica de descompressió i descans en general i 2.0 s'agraeix també.

Gràcies pels comentaris que heu anat fent, els d'ànim, els d'advertència i tots.

Sobre les octavetes i companyia, crec que el PSC-PSOE té un problema profund i greu, és més una maquinària per acumular poder, que un partit polític amb ideologia i projectes clars, i això es nota i es paga electoralment.

14:16  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home