15 de març 2009

I ara programa electoral

La direcció del partit i especialment el Director de campanya Quico Homs, em va proposar fa unes setmanes de ser Responsable del programa electoral de CiU a les eleccions europees. Fins ara havia participat ja en diversos equips d'elaboració de programes, però mai encara n'havia estat màxim responsable.

Agafo aquesta responsabilitat amb lògica il·lusió i ja fa unes setmanes que hi treballo junt amb l'equip redactor, a qui cal agrair l'enorme feina que està fent, com sempre, contrarellotge.

Plantegem el programa, que encara està en fase amb prou feines de primer esborrany, amb 5 grans àmbits:

- El plantejament estratègic general, amb la tradicional aposta de Convergència i Unió pel procés de construcció europea, actualitzat a l'Europa post tractat constitucional, i amb una valenta aposta d'evolució, aproximació i simplificació de l'administració europea.

Un plantejament que recull també l'aposta catalana per ser a Europa i al món, per autodesenvolupar-se cercant també a fora el reconeixement com a nació que no troba a dins de l'estat. El ja n'hi ha prou que expressa bona part del poble català respecte les relacions de Catalunya amb Espanya aplicat a trobar el màxim possible de reconeixement i sortides polítiques a nivell europeu complementàriament a la necessària feina que cal seguir fent a nivell d'estat.

- Catalunya porta d'Europa. La possibilitat de Catalunya de convertir-se en la porta d'Europa a través dels seus ports, combinat amb una imprescindible actualització de totes les nostres infrastructures, especialment la comunicació amb el nord i amb el sud.

- Un territori sostenible. El reconeixement del canvi climàtic com a realitat objectiva, i l'adaptació de totes les polítiques a aquest fet.

- L'Europa social. Reafirmació de l'Estat del Benestar, la gran aportació d'Europa al món. Un estat del benestar amb plena vigència però amb necessitat d'adaptar-se als nous temps i a la crisi.

- L'Europa democràtica. Amb simplificació, proximitat, transparència i transformació de les institucions europees.

Tot plegat liderat per un enorme candidat, Ramon Tremosa, un dels màxims, sinó el màxim, expert del país en matèria de finançament, infrastructures, logística i economia en general. Amb una recepta clara per sortir de la crisi en forma de l'oportunitat de Catalunya de ser porta d'Europa, i amb un platejament nacional plenament ambiciós, actualitzat, posat al dia i net de rèmores del passat.

Us convido a fer totes les aportacions que vulgueu. Podeu veure el guió complert i fer les aportacions a través del procés participatiu que tenim obert a la web http://www.tremosa.cat/. També al Grup de Suport a Ramon Tremosa del Facebook, o també ferme-les arribar a mi directament a través d'aquest blog.

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Estimat Carles :
Celebro efusivament aquesta nominació com a Responsable de la Campanya Electoral de CIU.Estem en bones mans i penso que es un Punt de partida,PER POSICIONAR-NOS en el PRIMER ESGLAÓ,per connsolidar el nostre pais arreu del àmbit europeu.
Feliçitats i SOM-HI,ho aconseguiras conjuntament amb el gran equip humà que tens.Salutacions,XaviG.

00:21  
Blogger El senyor del blog said...

Hola Carles,

M'alegra molt saber que ets el resposable del programa electoral de CiU a les europees, començo a adonar-me que estic rodejat de gent molt important, jeje.

He estat mirant la web del Tremosa i em sembla molt bona idea això de poder fer aportacions al programa, sempre he cregut que els ciutadans s'han de sentir més partíceps en els processos de decisió de la política en general, ara falta que la gent visiti la web i s'animi a participar.

Per cert, he de dir que tindré el privilegi de formar part del comitè electoral per les europees a Gràcia, cosa que em fa molta il·lusió, aviam si entre tots desde els simpatitzants fins als grans resposables de campanya com tu i el Quico Homs juntem els nostres esforços i granets de sorra i aconseguim un bon resultat per al nostre candidat, que se'l mereix.

Apa, ja ens veurem, salut!

20:22  
Blogger Carles Agustí said...

Moltes gràcies.

I enhorabona també Stuart.

09:40  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home