16 de febrer 2009

Maltractant l'Europa

Sempre he pensat, defenso, i en la mesura que desenvolupi responsabilitats polítiques aixó ho aplicaré, que una de les coses que més promoció dóna a una ciutat, sinó la que més, és l'equip de futbol.

No només es tracta d'una pràctica esportiva, i per tant sana de per sí, sinó que a més promociona, i de la millor manera, el poble o ciutat que representa. Quantes ciutats pràcticament ningú situava al mapa i gràcies al futbol s'han situat: Villarreal, Almendralejo, Hoffenheim (lider actual de la Bundesliga Alemanya) recentment.

No apostar per l'equip de futbol local, i de manera atrevida i forta, és un greu error, però maltractar-lo ja supera allò admisible.

És el cas de l'històric Club Esportiu Europa a Gràcia. L'Europa té la primera escola esportiva de Catalunya amb més de 1.000 nens. Gestiona i té al dia l'abans mig abandonat Camp de l'Aliga on ha hagut de fer front a tota la inversió necessària. Gestiona i manté les instal·lacions del Nou Sardenya, fent front, sovint de la pròpia butxaca dels seus directius, als imprevistos que van sorgint, com la darrera ventada, per la qual encara és hora que algú de l'Ajuntament es posi en contacte amb ells. I al fí i al cap passeja el nom de Gràcia per tot el país i més enllà.

Quin preu rep a canvi per part de l'Ajuntament?, cap aportació, ni l'agraiment, i el colmo de l'absurd, l'Ajuntament els reclama l'IBI de la pròpia instal·lació, de titularitat municipal, que gestiona. Tota una mostra de recolzament al futbol i futbol base graciencs.

Només puc dir que si els ciutadans fan efectiu, com sembla, el seu suport a CiU per governar l'Ajuntament de Barcelona i de Gràcia, farem les coses en aquest camp, exactament al revés.