05 de març 2008

Crònica de campanya 13: Última setmana

A nivell de Gràcia ahir teniem paradeta, de la qual només vaig participar al tram final. Al local de l'Agrupació preparatius ja pel miting final de divendres al Pavelló de la Vall d'Hebrón i de material per als mercats que farem demà.

A nivell nacional he assistit al dinar de Duran Lleida anomenat Generació XXI, o sigui gent més o menys jove, emprenedora, amb iniciativa social, que ens han aplegat a l'Hotel Skipper per escoltar el discurs de CiU en aquest àmbit (foto). El Duran, que crec no es trobava bé, avui no m'ha agradat, ha fet el discurs genèric, i no d'emprenedors, i el discurs de sempre, sense apel·lar fort als sentiments i amb excés de política de pactes. Eva Parera i Carles Campuzano han completat els parlaments substituint al Duran que ha hagut de marxar.

A nivell d'estat, el ressò del debat. Pel que he percebut va ser un debat de baix tò, d'alt contingut d'insult, de baixa qualitat política i bastant rastrer, digne, per tant, de la política espanyola, i on Zapatero va ser menys dolent que Rajoy.

Entrem ja als darrers dies de campanya, uns darrers dies on normalment els partits acostumen a variar l'estratègia per mirar de mobilitzar més i aconseguir més vots.

El PSOE no varia d'estratègia apel·lent simplement al vot des d'un punt de vista sentimental, però sense discurs.

El PP estratègia desesperada de radicalització del discurs treient els espantalls d'Aznar, Acebes i Zaplana i el discurs que aquests impliquen. Directes a la derrota.

El PSC-PSOE igual que el PSOE, doncs són el PSOE.

CiU crec que hauríem, ara sí, de treure el discurs del greuge d'aquests quatre anys que ha patit Catalunya (i que increiblement ningú sap aprofitar en aquesta campanya) i el desgreuge i necessitat vital que suposa votar en clau catalana aquestes eleccions. A banda de que com el PSOE ja guanya segur, la por al PP ja pot desaparèixer i la gent votar en clau catalana, fins i tot per evitar majoria absoluta del PSOE que seria funesta per Catalunya.

ERC està desapareguda, no se si ha fet gir estratègic o què ha fet perque ni la veig. Pinta malament per ells.

El PP de Catalunya, igual que el PP estatal, aquí amb Vidal Quadras.

ICV no li observo cap canvi tampoc, han perdut cert protagonisme en aquest tram final de campanya.

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Si la feina m'ho permet,anire al miting final.

Referent al debat del dilluns, per mi el Zapatero va estar mes rastrer, encara que penso que a nivell Espanyol pocas opcions hi han.

La foto de campanya del Duran, es la millor, dona una gran imatge i serietat, ben al contari que el reste de opcions, que dona l'impressio que te estiguin prenen el pel.

Sembla ser que el ministre Bernat Soria ha falsejat el seu curriculum, igual que la Chacon recienemet i el Roldan a l'epoca de Gonzalez,aixo es denigrant.

Si algun dia pacteu amb aquesta gent, haureu de fer venir un notari.

La veritat es que la gent de a peu esta cada dia mes desencantada amb alguna fauna que corra per la politica.

El exemple del taxista del altre dia, crec que el que volia dir, es que el PSc li havia trait la confiança de molt anys i que si cal votaria al PP.

Continuo pensant, que si Guanya el PSOE, ho tindrem molt clar i tambe les generacions futuras, pero ojala estigui equivocat.

14:01  
Blogger Carles Agustí said...

Guanyi un o altre, el més important és tenir-los el màxim de collats possible.

16:27  
Blogger garmir said...

Hola:
No pot ser, em resisteixo a pensar que al final el desgavell de les infraestructures li sortirà gratis al PSC.

17:36  
Blogger Carles Agustí said...

El desgast el patiran, en forma de perdre 100.000, 200.000 ó 300.000 vots. El problema és que si als altres també se'ns queda gent a casa, la cosa es compensa i és com si no rebessin vot de càstig.

Per això és tant important que el món nacionalista vagi a votar diumenge.

12:34  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home