29 de febrer 2008

Crònica de campanya 8: Vetllant armes

No ha estat avui un dia amb grans destacats. Més aviat dia de despatx, de preparació de documents, de preparació de material, de definició d'arguments... tot plegat vetllant armes pel cap de setmana avançat que comença demà. Tindrem el debat dels 5 caps de llista a Catalunya, que tal com estan les coses de bipolaritzades pot ser decisiu, tindrem els dos grans actes de la campanya a Gràcia, entrarem en la darrera setmana de campanya, en la qual normalment els partits renoven missatge. En suma, entrarem en l'etapa decisiva de la campanya.

A nivell de Gràcia avui tornàvem a tenir paradeta al carrer Astúries, èxit com sempre, amb la gent que la gestionava desbordada. La veritat és que la peatonalització del carrer Astúries ens ha creat un espai idoni per a situar-hi paradetes electorals.

A nivell nacional, a primera hora del matí ens hem quedat sorpresos per l'encartament al Punt Diari de propaganda, cara i ben feta, del Partit Republica de Catalunya, partit que es situa entre CiU i ERC i que vol recollir els desencantats de totes dues formacions, que són molts, amb el missatge clarament independentista que uns i altres no saben fer. És una bona opció de vot per aquesta gent i prevec que d'alguna manera es notarà en els resultats d'aquest partit minoritari. Em pregunto però, qui haurà pagat aquesta propaganda.

He vist un nou spot del PSC-PSOE i per fí un de sencer dels nostres (vídeo adjunt). El del PSC-PSOE amb emotivitat però sense missatge més enllà de la necessitat de votar i de que PP i PSOE no són iguals. Seria lamentable que un partit que es presenta després de 4 anys nefastos i sense missatge, més enllà de la por al PP, tregués bons resultats. El nostre, emotiu i amb missatge, per tant millor que el dels altres, però amb massa cara parlant i manca d'imatge. He rebut també l'encartament de CiU a casa i m'ha agradat, bona imatge, i aquí sí, missatge i propostes clares.

Pel que fa al desenvolupament de la campanya, observo com una mena de treva en la bipolarització, havent espai per als altres partits, sobretot per la manca de missatges, idees, conceptes i propostes dels dos grans partits espanyols, especialment el PSOE. Nosaltres sortim força, però lamentablement sense saber sortir de missatges de pactes.

En general però, és una campanya lenta, mediodre, sense grans coses, i en la que a la mínima cosa diferent ja es converteix en notícia. Fidel reflexe del moment polític actual espanyol i català.

Un descobriment del que no n'he estat conscient fins avui: ERC no presenta candidat al senat per la demarcació de Barcelona. L'Entesa, o sigui el tripartit, al senat va junt, i per la demarcació de Barcelona només presenten 2 candidats del PSC-PSOE i 1 d'ICV. Per tant, tot vot catalanista només pot anar als candidats a senadors de CiU si es vol representació nacionalista al senat.

A nivell estatal segueixo observant millor missatge i més treballat del PP, però que el debat el va guanyar Zapatero i aixó ha tirat endavant al PSOE a les enquestes.

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

Continuant amb les enquestes...¿has llegit la crònica del Jordi Barbeta a la Vanguardia?. Un individu gens sospitos de ser pro-sociata. Com podras llegir, deixa entreveure que el PSOE va cap a la majoria absoluta i que guanyarà posicions a Catalunya... ¿a costa de qui?. No es molt dificil d'esbrinar. Les seves conclusions son obvies, el PSC ha sabut abanderar la defensa de Catalunya i el PSOE es mostra com l'unica opcio vàlida per governar l'Estat amb respecte a la seva pluralitat. A ulls del votant de a peu identificar el vot útil es facil.

08:36  
Blogger Carles Agustí said...

Això no és una enquesta, és un article d'opinió, d'algú no socialista, però d'un mitjà que és la faldilla del partit socialista.

Ni el mateix Barbeta em sabria explicar cap exemple concret de perque el PSC-PSOE ha sabut abanderar la defensa de Catalunya (serà per l'Estatut, pels papers de Salamanca, per les balances fiscals, per rodalies, pel TGV...), fa riure.

11:40  
Anonymous Anònim said...

Ahir al fi de la jornada laboral, vaig passar per la seu de CIU al carrer asturias, situat en un punt estrategic al barri de Gracia, aprop de la plaça del Diamant.

Vaig veure molta gent voluntaria, treballant incansablement i amb molta il.lusio, el local estava ple de gent i vaig tindra que esperar al meu torn per entrar-hi.

Respecte al Partit Republica de Catalunya, em dona l'impresio que es un vas comunicant del tripartit, amb finançament de diners publics provinents del PSOE, mijor dit,ho pagem tots els contribuyents.

Amb el teu comentari sobre ERC,aixo ja es venia veure, sembla que et hagi sorpres, per tant, Jo tambe considero que el unic vot util per a Catalunya es CIU, a mi molta gent m'ha dit que la seva intencio es votar CIU, pero jo el que tinc clar que per la nostra part, tindreu el vot.

Un altre vot util per a Catalunya i crec que per CIU, es que a la resta del estat, guany el PP i que el President sortint Zapatero, deixi pas al entrant Rajoy.

aquet comentari meu es una opinio com la de qualsevol, espero no ferir sensibilitats.

Bona Campanya

Sr.: Morera

Jo tampoc soc suspitoss de ser Socialista ni ens paga ni subenciona cap formacio politica i la meva impressio, es que el Tripartit tindra una devetllada monumental,cosa que sempre he dit aqui en aquet Blog.

Els vots de castic del tripartit, aniran a parar a CIU i al PP, si mes no ,al menys els vots de tota la meva familia tots cap a CIU.

De tota manera Sr.: Morera el dia 9m ,cap a les 22 PM sortirem de dubtes tots i el que deideixi la Majoria, benvingut sigui.

18:16  
Blogger Carles Agustí said...

Benvolgut Joan, m'hagués encantat saludar-te personalment, jo vaig correr per allà entre les 19h i les 19:30h més o menys.

El tripartit davalla i davallarà, però crec que ho està fent i ho farà lentament, i de manera encara més lenta en aquestes eleccions.

18:21  
Anonymous Anònim said...

Sr. Joan,
Lamento decepcionarlo pero totes les enquestes diuen que el PSC treurà mes diputats que CiU i PP junts.I mes greu encara: a la circunscripció de Barcelona el PP pot superar en vot a CiU. La devallada del tripartit seria relativa. En tot cas els electors d'aquesta pais que no tenen una militancia política orienten el seu vot de manera diferent en cada elecció. I si mes no, siguin municipals, nacionals o espanyoles, el tripartit representa la majoria social de progres del pais. Pere com molt ve diu voste, el dia 10 ho sabrem.

Respecte al comentari del senat em va agradar molt la resposta del Riado a Duran: "voste s'hauria d'alegrar que hi hagi un grup catalanista mes al senat i que els senadors del PSC no s'integrin simplement amb el PSOE". Molt gràfic. Crec que ajudarà a electors independentistes a veure el valor afegit de respectar la disciplina de vot fins i tot a Barcelona.

12:51  
Anonymous Anònim said...

Sr.:Morera,

Veo con "sorpresa y escepticismo" total que el PSC/PSOE saquen mas diputados que CIU y PP.

Que digo yo que para llegar a esta conclusión.

Pues se habrán hecho múltiples encuestas a los Barceloneses, por lo tanto es obvio que a alguien del PSC /PSOE le habrá tocado...

No conozco a nadie que le hayan entrevistado, es por ello, que lo mejor es hacer una encuesta generalizada para llegar a sus conclusiones.

A mí desde luego no me ha decepcionado usted en absoluto, yo como usted bien sabe, no he tenido ocasion hasta la fecha de contestar a ningún sondeo, por esto explico en este blog mi intención de voto y la de mi familia por si alguien desea tenerlas en cuenta.

Me consta que hoy ha llegado a un familiar y a un buen amigo, un sobre con los candidatos de la demarcación de Barcelona de L'Entesa, o sea el tripartit y le puedo asegurar que los sobres con los candidatos han ido a parar al reciclaje de papel.

Aunque sigo pensando que la gente es muy libre de votar a quien quiera y sabremos los resultado de no el dia 10 como usted dice, si no el mismo dia 9 antes de medianoche.

Buena Campaña.

18:02  
Blogger Carles Agustí said...

Benvolgut Jaume,

Això del senat del Ridao és un argument enginyós, però que no amaga el ridicol d'una ERC sotmesa al PSOE fins al punt de no presentar candidat a Barcelona.

Dir que han fet venir el PSC cap al catalanisme és un insulta a la inteligència amb l'aparició dels Montilla, Zaragoza i Baix Llobregat en ple, PSOE pur, espanyolisme pur, i l'arraconament i desterrament de les restes catalanistes del PSC-PSOE, que recordem que ja ni Maragall els votarà.

23:54  
Anonymous Anònim said...

No els votara ni Maragall ni la Rosa Diez.

14:45  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home