05 de juliol 2011

Participació ciutadana i associacions

L'Alcalde m'ha encarregat les àrees de participació ciutadana i associacions, o sigui, resumint, el contacte entre l'administració i el ciutadà, sigui individual o organitzat.

En un moment polític i social marcat per vàries crisis superposades, entre les quals l'anomenada crisi de la política, i que vé marcada precisament per la distància entre política i societat, considero aquest encàrrec com una gran responsabilitat.

De sempre, i els qui m'han seguit ho saben, he defensat la necessitat d'una regeneració de la política, un canvi de maneres de fer, una obertura, que evités l'increment d'aquesta divisió i desconfiança creixent, que d'una o altra manera fa anys que es nota.

L'Alcalde Trias ha mostrat, des de ja fa molt temps, una gran sensibilitat en aquest àmbit. No és casualitat que un dels seus tres grans eixos de campanya sigui "un altra manera de fer política", o que parli constantment, de proximitat, de diàleg o d'un canvi d'actitud tant de l'administració com dels qui ens dediquem a la política.

I crec precisament que aquests són els valors i prioritats que cal aplicar en l'àmbit de les relacions administració - societat. Màxim diàleg amb tota la societat, amb els individus, amb les entitats i associacions, i amb els moviments que sorgeixen a través de noves formes d'expressió, electrònica o real.

Canvi d'actitud, dels qui ens dediquem a la política, i també del conjunt dels servidors públics, aconseguint una administració al servei del ciutadà, i no al revés com a vegades

Garantir al ciutadà canals clars, senzills i coneguts on poder expressar les seves inquietuds, demandes, queixes, idees o aportacions, i aconseguir que aquestes trobin resposta, no només individualitzada, sinó en forma d'influència sobre una administració que n'ha de ser sensible i capaç d'adaptar-se als canvis i demandes que la societat va marcant.

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Enhorabona per aquesta nova tasca encomanada. Molta sort!!! Albert

10:03  
Anonymous Anònim said...

Vull expressar la més cordial i sincera enhorabona per el nomenament del nou càrrec.

Sens dubte, es un reconeixement merescut per la teva trajectòria professional i total dedicacio.


Salutacions
Joan

14:18  
Blogger Carles Agustí said...

Moltes gràcies ¡¡

18:19  
Blogger oriol said...

Felicitats, una tasca apassionant tot i que no exempta de dificultats; combatre la desafeecció és avui vital. N'estic segur que la duràs a terme amb la teva habitual eficiència.

12:54  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home