28 de març 2011

El 10 d'abril vota ¡¡

El 10 d'abril tots els barcelonins tindrem la oportunitat de pronunciar-nos al voltant d'una qüestió de la més gran importància per al nostre país i futur col·lectiu. Com és si Catalunya ha de seguir formant part de l'estat espanyol, o ha d'esdevenir un estat propi en el sí de la Unió Europea.

Més enllà d'opinions i ideologies és evident que és una qüestió de primer ordre i importància màxima, situada en el centre del debat polític a Catalunya, tan en l'esfera política com la social. Per tant té tot el sentit el referèndum i el fet que ens hi pronunciem tots, en un sentit o altre.

El dia de la consulta és el 10 d'abril, però des de ja fa setmanes, s'està recollint vot anticipat en diversos espais i parades mòbils habilitats al respecte i repartides per tot Barcelona.

El referèndum no és vinculant, però sí que tindrà, òbviament, conseqüències polítiques depenent del resultat i del nivell de participació.

Són referèndums organitzats per la societat civil, sense recolzament institucional, i per tant amb un mèrit immens. Per aquest mateix motiu, i en ser una consulta no vinculant, els nivells de participació no poden ser comparables als de les consultes oficials. El fet que, després de la de Barcelona, bastant més d'un milió de catalans s'hauran pronunicat al respecte, és ja un èxit rotund i esclatant.

Crec que la informació important és la que he dit en els 4 primers paràgrafs, ara bé, dit això, jo us demano que voteu Sí. Jo el 10 d'abril votaré Sí. Votaré Sí perque no s'em acut ni una sola raó per la qual Catalunya hagi de seguir formant part d'Espanya. Ara bé, també es pot votar Sí, com a mostra de rebuig a les constants negatives d'Espanya a les legítimes reivindicacions de Catalunya, que simplement busquen reconeixement al que som.

En suma, el 10 d'abril Vota ¡¡¡¡

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Bona tarda Carles,

És un exercici sociològic veure com reacciona la gent quan li proposen de votar a les consultes avançades.

La gent immigrada no integrada –la dels anys 60– no en volen sentir a parlar, ni del dret a dir NO!!! Ho porten a la sang i a l'ADN des de fa més de 300 anys.

I sense comentaris dels amants de "la participació per després fer el que em sembla", o sigui PSC-PSOE que fugen d'estudi.

Suposo que ja coneixes aquest vídeo:

http://vimeo.com/21136812

(enganxa l'enllaç al navegador).

Salutacions

Albert

16:56  
Blogger Carles Agustí said...

Si, si, el tinc situat, ara el penjo.

Gràcies per l'interessant comentari. És evident que a generació nova més cultura democràtica, fins que el tema (autodeterminació) caurà pel seu propi pes.

10:12  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home