08 de març 2011

El darrer plenari de l'Ajuntament

Comiat

Sensació de comiat, de darrer Ple de l'Ajuntament, intervencions amb regust de comiat i de balanç i inclús alguna llagrimeta.

Democràcia en estat pur. Diferències ideològiques al marge, tots tenim la sensació d'haver contribuit d'alguna manera a millorar el dia a dia i al progrés i futur de Gràcia.

Balanç dels 4 anys

De fet, el Ple tenia poca història més enllà del comiat. Balanç del Regidor, balanç dels Consellers, un únic tema urbanístic amb l'aprovació d'una nova escola bressol, la proposta per a les medalles d'honor de BCN per a la Conxa Garcia i per l'Agrupament Escolta Jaume I del Coll i les iniciatives dels grups.

El Regidor Espriu va fer l'habitual intervenció en format llistí telefònic reservant la intervenció més política per a les respostes. Molta microacció i poca macroacció transformadora. El punt fort les escoles bressol.

La nostra crítica va venir enfocada a la sensació de final d'etapa, poca activitat, manca de gestió, manca de confiança per part del Regidor en l'equip polític, deficiències en els processos de participació ciutadana, dependència barcelonina de l'Alcalde - Regidor i el fet que pràcticament tots els grans reptes de Gràcia resten pendents una vegada acabat el mandat.

Entre aquests grans reptes pendents de resolució vam citar: La falta d'atenció de Penitents nord, Vallcarca - Farigola, Vallcarca - Bolívar, Travessera de Dalt, Gal·la Placídia, Afectacions via O, Sedeta, Park Güell o el Pla de mobilitat....

Civisme

CiU vam presentar una moció per garantir el civisme a les places de Gràcia, la seva seguretat i ús veinal. La moció incloïa mesures com el compliment íntegre de l'ordenança de civisme, presència policial de proximitat constant o un servei de denúncia i atenció immediata.

Sembla difícil que una moció així pugui ser rebutjada... doncs sí, el tripartit la va rebutjar.

Plenari 2.0

El 2.0 arriba a la política gracienca, i som ja tres els Consellers que anem fent comentaris per Twitter sobre el Ple. Des de CiU amb el hashtag #plenarigracia i des del bipartit amb el hashtag #plegracia . Ni en això ens posem d'acord. En qualsevol cas, CiU està plenament oberta a pactar, sense cap condició prèvia, quin és el hashtag de seguiment dels plenaris.

En qualsevol cas, l'arribada del 2.0 als plens, permet seguir els comentaris a centenars de persones que no han pogut assistir, i és per tant una interessant eina d'obertura democràtica.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

home, és tan senzill com adaptar-se als altres no? no cal fer-ne un pacte d'això... piulant amb #plegracia automàticament esteu tots iguals no? doncs feu-ho :)

14:16  
Blogger Carles Agustí said...

Era comentari irònic, no hi haurà problema per això.

10:57  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home