22 de febrer 2011

Torna la bronca

El pitjor que li pot passar a un partit polític és no entendre els missatges de les urnes. L'electorat va castigar una determinada manera de fer (o no fer) política, marcada per la no gestió, l'estratègia de curta volada, del dia a dia, per la política del simplisme i del titular fàcil.

Doncs hi tornen, i amb tota la força. José Zaragoza, l'home dels slogans simplistes, de l'insult i la bronca, per qui la política no són idees, debat, gestió i projectes, sinó simple màrqueting comunicatiu de gust dubtós, torna com a Director de campanya del PSC-PSOE.

No vé sòl. Carles Martí, l'ínclit President de la Federació de Barcelona del PSC-PSOE, l'home del referèndum a la Diagonal, un polític guiat per la ràbia i la ira, conegut per les seves sortides de tò i exabruptes varis, surt ara de l'armari on estava amagat per si guanyava Montserrat Tura a Barcelona i ja dispara amb bala.

No vé sòl. El Mestre de tots ells, Joan Ferran, l'home de la crosta i de l'insult, encara té micròfon al Parlament com a Portaveu adjunt (o similar) del PSC-PSOE.

No vé sòl. Fins i tot Hereu s'hi afegeix, deixant a les clares l'estratègia agressiva que emprarà a partir d'ara i estrenant-se ahir titllant Trias de titella incapaç de defensar Barcelona.

Un estil de fer política que ja va ser castigat a les urnes.

Enfront, el canvi positiu. Canvi positiu vol dir canvi no només de govern, sinó en les maneres de fer política, positives, de diàleg, de pacte, de proximitat, per a les persones, i amb projecte. paraules totes elles que encarna a la perfecció Xavier Trias.

Que ho tinguin clar els senyors del PSC-PSOE, no caurem en la bronca. A Mourinho i Cristiano Ronaldo se'ls respon amb bon futbol, gols, i manetes.