25 de febrer 2011

Diplomàcia exterior

Cada vegada que hi ha un conflicte internacional en algun país o zona del món, les ambaixades i consolats espanyols, o sigui la diplomàcia espanyola, brilla per la seva absència, o destaca per la seva ineficàcia.

No he sentit cap crítica del PP i companyia a aquesta ineficàcia del cos diplomàtic espanyol, ben costós per cert, aquest sí, amb les seves ambaixades en llocs privilegiats, consolats, despeses de representació... segurament despeses normals i justificables, però curiosament aquestes no criticades. Mentre que si algun representant del Govern català agafa un avió, només per aquest fet, ja té la nota de premsa de denúncia i la pregunta parlamentària del PP i Ciutadans a sobre. Cinisme a tot tren, o més ben dit, obsessió anticatalana, o sigui autoodi.

Una raó més per desplegar un cos diplomàtic català al món, començant pels països clau, estratègics, nacionalment i econòmica. Catalunya hi té dret, com a nació, i la nostra estratègia d'internacionalització de l'economia i de reconeixement nacional ho fan necessari.

Esperem que el cost de les nostres ambaixades, dels nostres diplomàtics i dels necessaris viatges que vol dir fer política exterior, no siguin motiu de crítica. No entendria perque uns sí i els altres no.