14 de març 2011

Sobre les entrades per a la Final de Copa

S'ha destacat el fet que, tant la Federació Espanyola de Futbol, com les directives dels dos equips, aquesta vegada es queden menys entrades. Potser és un pas, però el fet que entre les entrades que es queda la Federació, i les que es queden els clubs per a "compromisos", només 30.000 de les 55.000 localitats de Mestalla aniran a parar als vertaders protagonistes del partit, les aficions. Qui són els altres 25.000??.

Aquestes xifres segueixen sent un autèntic escàndol i tot un robatori als afeccionats al futbol, i especialment les dues aficions finalistes.

D'altra banda, la meva opinió és que el sistema de sorteig que fa servir el Barça per al repartiment de les entrades és erroni. Al sorteig s'hi presenta tothom, el que vol anar, el que prova, el que sap que no anirà i el que vol revendre l'entrada. Esdevé, per tant, injust.

El sistema just és el que permet anar a la Final a aquells que realment volen anar, i el que dóna més opcions als que més ganes tenen d'anar. Per tant esdevé molt més just un sistema d'adquisició de localitats per ordre de demanda, evidentment per internet, o si la tècnica no ho permet, directament a guixeta, com abans es feia. És la manera de que tinguin entrades els que hi volen anar, i de que les aconsegueixin aquells que més volen anar.