Crònica de campanya 8: Debat
Més enllà del debat teniem l'acte de comerç, on Tremosa ha defensat una transposició correcta i no viciada de la Directiva de Serveis, la que pot garantitzar la pervivència del model de comerç urbà català i europeu, que no espanyol.
També hi havia diversos actes per tot el territori, tots saldats, en la línia d'aquesta campanya, amb unes mobilitzacions importants tractant-se de les eleccions europees. 300 persones a Figueres a l'acte d'Artur Mas, 250 a Reus amb Duran i Sedó, 200 no se on més... en actes desenvolupats tots alhora. En qualsevol cas multiplicant exponencialment les assistències a la campanya de fa 5 anys, que no va ser de grans mobilitzacions.
I el debat. Per mi ha tingut dues parts, una primera on Vidal - Quadras i Maria Badia, seguint les indicacions dels estrategues dels seus respectius partits, miraven d'imposar tots dos a una el debat dreta - esquerra i monopolitzar-lo, amb Romeva ajudant Badia i Tremosa i Junqueras parlant de propostes i elevant el tò de la conversa. El nivell del debat dreta - esquerra era d'una superficialitat, trivialitat i puerilitat que feia fredar, jo esquerres bó, tu dretes dolent etc...
A la segona part, que ha estat la de les propostes, la del debat que interessa, la de l'economia, infrastructures i Catalunya a Europa, ha quedat completament trencat el debat en clau esquerra - dreta, i no és per res, però és Tremosa qui no només l'ha trencat, sinó que ha aconseguit centrar el debat. L'ha trencat a Maria Badia amb el corredor mediterrani, demostrant que el Govern espanyol no hi aposta i que aposta per la Travesia Central de los Pirineos per Aragó. Badia s'hi ha enganxat i ha acabat reconeixent que és França qui atura aquest projecte i no el Govern espanyol.
Amb Vidal - Quadras s'hi ha enganxat amb la llengua, que és el terreny on el popular perd absolutament els papers. Tremosa ha deixat en aquest camp fora de joc Badia amb un sòl comentari, i es que Badia, que va de defensora de la llengua, no defensa l'oficialitat del català a Europa.
Romeva i Junqueras han quedat bastant fora de joc en aquesta fase.
Un a un:
Ramon Tremosa: De llarg qui millor domina els temes. Lluny de la insultant superficialitat d'alguns dels altres candidats, ell ha demostrat ser expert en economia, logística, infrastructures, benestar etc... Ha sabut donar el tomb al debat i emportar-se'l en capitalitar la segona part amb economia, infrastructures i llengua.
Maria Badia: Una bona persona, però molt per sota del nivell polític dels altres quatre candidats. Tira d'argumentari de partit i això serveix amb candidats del seu nivell però no amb quatre bons polítics com tenia davant. Falta de formació, obvietat i superficialitat. Fora de joc quan els temes anaven una mica més enllà de la simple superficialitat. La part positiva per ella és que és una bona persona i no fa la ràbia que si fan altres dirigents socialistes quan adopten el paper de debat.
Alejo Vidal - Quadras. És un geni de la ironia. M'ha fet riure més que el Polonia i el Crackovia junts, segurament s'ha equivocat de professió i hauria de protagonitzar monòlegs humorístics perque seria un geni. Sap capitalitzar el debat però perd el papers completament quan es comença a parlar de Catalunya i llengua.
Oriol Junqueras: Bones intervencions com correspon a una persona culta i formada, però desenganxat del debat, tant a la primera com a la segona part, on anava a remolc de Tremosa. Oblida que ERC és al Govern tripartit, pel que diu sembla que no hi sigui.
Raul Romeva: la binarietat del seu llenguatge no està a l'alçada de la seva preparació i bona dialèctica. Sempre repetint el mateix i massa simple. També oblida que el seu partit governa a tot arreu i en alguns llocs porta més de 20 anys fen-t'ho. De qui deu ser culpa també la crisi doncs?
1 Comments:
Convergència i Unió i els drets del poble palestí
El 14 de Maig el candidat de Convergència i Unió a les eleccions europees, Ramon Tremosa, va assistir juntament amb altres destacats membres de la federació nacionalista a un sopar en què es commemorava la fundació de l’estat d’Israel. Segons el diari La Vanguardia, a aquest sopar hi van assistir diferents “simpatitzants amb la causa israeliana”. Partint de la base que en Ramon Tremosa és lliure d’assistir als actes que consideri, no podem evitar fer-vos una sèrie de preguntes:
- Per què no ha assistit Ramon Tremosa a cap dels actes organitzats per la Comunitat Palestina de Catalunya o per les diferents associacions de solidaritat amb Palestina?
- Per què no va assistir en Ramon Tremosa o cap membre de Convergència i Unió a la l’acte de presentació de l’Associació Catalana de Jueus i Palestins celebrada a l’Ateneu Barcelonès?
- Ramon Tremosa recolza el dret a l’auto-determinació del poble palestí?
- Fa seves les diferents resolucions de Nacions Unides que demanen el final de la ocupació militar israeliana i la creació d’un estat palestí?
- La postura de Ramon Tremosa representa a la de Convergència i Unió?
- Quina és la postura de Convergència i Unió respecte al dret a l’auto-determinació del poble palestí i les diferents resolucions de Nacions Unides que demanen la fi de l’ocupació militar israeliana i la creació d’un estat palestí?
Si els dirigents de la federació nacionalista no són capaços de respondre a aquests interrogants després de la massacre de Gaza i de l’onada d’indignació que va recórrer la societat catalana, si no són capaços de dir, com està fent de forma reiterada Barack Obama, que les colònies israelianes a territori palestí són il•legals i que el poble palestí té el dret inalienable de dotar-se d’un estat sobirà, és que han perdut el contacte amb la realitat de la societat catalana i amb la realitat política internacional. Ha arribat l’hora de saber si Convergència i Unió respecte els drets humans i nacionals del poble palestí.
Atentament,
Xarxa d’Enllaç amb Palestina
(www.palestina.cat/info@xarxapalestina.org)
Publica un comentari a l'entrada
<< Home