21 de setembre 2006

La manca d'arguments

El més normal és que quan acaba una legislatura, el Govern basi la seva campanya electoral en explicar tot allò que ha fet, això li otorga un clar avantatge sobre els altres partits, que només poden o bé criticar-ho o presentar les alternatives.

Doncs bé, a Catalunya sembla que estem vivint l'excepció a aquesta regla òbvia de la política. En no tenir arguments el Govern sobre el que ha fet, perque és tan escàs que només se'ls acut l'Estatut (que per cert s'ha fet al Parlament no al Govern, i amb constants pals a les rodes per part del PSC-PSOE), basen la seva campanya en altres aspectes.

I no hi ha res més perillós que un Govern sortint sense arguments d'obra de Govern, un Govern despullat i a sobre barallat. És llavors quan es fan servir altres armes de campanya, que quan no es tenen escrupols poden ser ben perilloses, a banda d'irresponsables i poc ètiques, és quan apareix l'anomenat "Estil Zaragoza" en referència a l'ínclit personatge representant del més absolut cinisme polític.

És llavors quan el tripartit, dirigits des de la maquinària per José Zaragoza, basa la seva estratègia en dues úniques armes, la guerra bruta i la mirada a un passat superat. Al primer front hi trobem els atacs contra l'Antoni Fernàndez Teixidó, arrel de que aparegui el seu nom en un racó d'un expedient per haver tingut de client un personatge que, sense ell saber-ho, va resultar ser un delinqüent. Que aparegui el teu nom en algun racó de paper és suficient perque els Zaragoza boy's ja actuïn.

L'Altre front és mirar al passat, i treure l'espantall del PP, d'un possible acord CiU - PP, un acord que a nivell de Generalitat no s'ha produït mai, doncs mai hi ha hagut consellers del PP a la Generalitat, ni n'hi haurà, mentre d'altres han fet directament President de la Generalitat al candidat d'un partit d'obediència espanyola.

Aquest front ha obligat a sortir l'Artur Mas cada dia, negant la possibilitat de qualsevol acord amb el PP, arribant a dir que seria un suicidi polític per CiU, fer-se l'harakiri etc... cada dia ¡¡¡

Els altres però oïdes sordes, a manca d'arguments Zaragoza, perill segur, brutícia segura, cinisme segur, victòria de CiU segura, perque l'arena polítca catalana no és l'espanyola amic Zaragoza.