20 de setembre 2006

Els criteris del PSC-PSOE


L'elaboració de les llistes electorals per part dels partits polítics és un procés complex i amb moltes injustícies, podríem parlar-ne llarg, i trobariem criteris millorables a tots els partits sense excepció.

Ara bé, el PSC-PSOE de Barcelona treballa amb un criteri d'elaboració de llistes i de gestió municipal que no pot passar per alt per increible i extravagant, a banda d'inexplicable. Sembla ser que un criteri de'laboració de llistes i gestió municipal, és la premisa de que un Districte no pot ser gestionat per persones del partit d'aquell mateix Districte. Algú m'ho pot explicar?.

De que serveix doncs que els dirigents locals i consellers municipals d'un Districte se'l coneguin, el treballin, s'hi passegin, el gestionin, hi coneguin els problemes, hagin treballat les solucions... si després ha de venir un desconegut d'un altre Districte a gestionar-ho. Quina lògica té això?. No són els dirigents locals els qui millor poden gestionar els problemes del lloc on actuen?.

A veure si encara ho aplicaran a escala més general i ens trobarem que a la llista del PSC-PSOE per exemple d'Hospitalet, no pot haver-hi militants d'aquest partit de l'Hospitalet i tots han de ser de fora.

Aplicat això a Gràcia, aquest inexplicable criteri deixa fora persones de la vàlua d'Albert Musons, una de les persones que millor coneix Gràcia i tot un luxe per a qualsevol partit que el tingués a les seves files per la seva trajectòria no només política sinó professional, com a historiador, periodista i un llarg etcètera.

Aquest criteri és una d'aquelles coses que allunya la política de la gent, per absurd, injust i inexplicable.