28 de setembre 2009

Sobre la pujada d'impostos

L'Argument que davant d'una situació de crisi, cal reforçar les finances de l'estat per atendre les noves necessitats socials, no és un disbarat, i seria correcte sino és per dos motius:

Les pujades d'impostos, si no estan molt ben planificades, penalitzen sobretot les classes mitges, que són precisament el motor de la iniciativa social, que és la que pot remuntar la crisi, i de manera especial a Catalunya.

En segon lloc, no es pot parlar de reforçar les finances públiques si abans no sabem com estan aquestes. I sense auditar res de manera massa profunda, sabem ja fins a quin punt despilfarren i malgasten les administracions socialistes.

Alguns exemples són els 3.000 milions d'euros, sí 3.000 milions d'euros, que té de sobrecost la Línia 9 de Metro per la ineptitud del Govern català, els errors i la lentitud en la seva construcció. O el sobrecost de 70 milions d'euros del desdoblament de l'Eix Transversal. Els 80.000 nous funcionaris en 5 anys que té la Generalitat de Catalunya són realment necessaris tots?. La sobrepresència d'alts càrrecs, enormement més gran que en l'època de CiU, és necessària?. El descontrol sobre fundacions (Cas Millet) quants diners ens ha costat?. Quants diners ha llençat Hereu, i també Montilla, i Zapatero, en campanyes de publicitat i protocol?. 3 milions d'euros perduts per l'Ajuntament de Barcelona en la construcció d'un hotel de luxe.... i podríem seguir molta estona.

Tots aquests diners estalviats i ben gestionats, o sigui, una administració pública ben gestionada, segurament ens estalviaria de la maleida pujada d'impostos.

Quan tinguem auditada i ben gestionada l'administració pública, llavors parlem de si és necessari o no pujar impostos, de manera que assegurem que no penalitzin les classes mitges i que tothom aporti en funció de les seves possibilitats de manera real i efectiva.